ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μεγάλο όπλο του Αρη είναι ότι έχει διάρκεια

Το μεγάλο όπλο του Αρη είναι ότι έχει διάρκεια

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την φετινή εικόνα του Άρη σε σχέση με πέρσι που τον χαρακτηρίζει δικαίως φαβορί

Τα ερωτήματα που έμπαιναν στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου για τον ποδοσφαιρικό Αρη ήταν δύο: το πρώτο είχε να κάνει με την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας η οποία δημιουργήθηκε με… φιλοσοφία Football League.

 

Δηλαδή να έχει αγωνιστικό πάθος, να προσαρμόζεται στις ειδικές συνθήκες της κατηγορίας και να μπορεί να δείχνει τις απαιτούμενες αντοχές. Γιατί κάθε φορά που σχεδιάζεται μία ομάδα, η προσπάθεια μοιάζει με άσκηση επί χάρτου κατά την οποία ποτέ δεν εξαφανίζεις τους κινδύνους της αποτυχίας, αλλά μπορείς να τους μειώσεις. Ο Αρης από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έδειξε ότι κάτι άλλαξε φέτος.

 

Σε σχέση με την ομάδα των ακριβοπληρωμένων σταρ της περσινής αγωνιστικής περιόδου, η φετινή ομάδα ήταν ολοφάνερο ότι ταίριαζε γάντι με τις ανάγκες της κατηγορίας. Ομάδα που έχει ποιότητα η οποία την βοήθησε να ξεκλειδώσει τις κακές ημέρες, έστω και δύσκολα τις νίκες, αλλά και τις ψυχικές αντοχές που απαιτούνται για να φέρνει τα κάτω-πάνω όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί οι κίτρινοι «κάηκαν» πέρυσι από παίκτες οι οποίοι μπορεί να είχαν ταλέντο, τόσο πού η ομάδα θα μπορούσε να επιβιώσει στη Super League, αλλά τα βρήκαν σκούρα στη Football League.

 

To δεύτερο ερώτημα είχε να κάνει με τη διάρκεια της ομάδας, σ’ έναν Μαραθώνιο, όπου υπάρχουν αχαρτογράφητες διαδρομές. Αυτός ήταν και ο λόγος που στον Αρη έβαζαν ως στόχο η βαθμολογική διαφορά να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ετούτη τη χρονική περίοδο. Τελικώς ο Αρης παρά τα πάνω-κάτω που είχε στην απόδοση του κατάφερε να παραμείνει αήττητος μετά από 18 αγώνες και να βρίσκεται στο +8 από την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Μπορεί η διαφορά να μην επιτρέπει τους κίτρινους να χαλαρώσουν, αλλά σαφώς τους δίνει τον τίτλο του φαβορί. Πολύ περισσότερο μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στο Αιγίνιο, όπου οι κίτρινοι «χόρευαν» στη λάσπη απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία. Κι όταν μία ομάδα καταφέρνει να περάσει με ψηλά το κεφάλι από μία τέτοια έδρα, αγωνιζόμενη σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, το πρόσημο της αισιοδοξίας μόνο θετικό μπορεί να είναι.

 

Focus

 

Αξίζει ένα μεγάλο εύγε σ’ όλους εκείνους που χθες πήραν τον δρόμο για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα κι άντεξαν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες κάτω από την βροχή. Απόδειξη ότι το πάθος για την ομάδα νικάει οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί είναι οι πιο πιστοί φίλοι των ομάδων.

X