ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μεγάλο κέρδος του Αρη, από την αντιγραμμένη συνταγή

Το μεγάλο κέρδος του Αρη, από την αντιγραμμένη συνταγή

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την συνταγή που ακολούθησαν οι ιθύνοντες του Άρης στην προσπάθεια να επιστρέψει η ομάδα στην Super league

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Ο Αρης κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε το Πρωτάθλημα υπερεκτιμώντας τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Δημιούργησε ένα ρόστερ με εμφατικά ονόματα, αλλά απείχε από τις πραγματικές ανάγκες της κατηγορίας. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

 

Οι άνθρωποι τού οργανισμού του Αρη διαλαλούσαν σ’ όλους τους τόνους ότι έχουν αγκαζάρει την μία από τις δύο θέσεις της ανόδου. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Ο Αρης έχασε την άνοδο στη Super League. Προέκυψε όμως και ένα κέρδος. Το πάθημα του έγινε μάθημα.

 

Ετσι φέτος η ομάδα λειτουργεί προσαρμοσμένη στις ανάγκες της Football League. Ο Καρυπίδης παρουσιάζεται περισσότερο ώριμος διοικητικά, το ρόστερ «χτίσθηκε» χωρίς υπερβολές ή εξαλλοσύνες και πάνω σε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κι όταν μία ομάδα σέβεται τους κανόνες του ποδοσφαίρου το πιθανότερο είναι να βγει κερδισμένη. Όπως βγαίνει και ο Αρης.

 

Στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκεται στο +8 από την τρίτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, το ρόστερ δείχνει ότι έχει βάθος και τις απαιτούμενες δυνάμεις να πετύχει τον στόχο του και στα οικονομικά μπαίνει μία τάξη. Δικαιούται λοιπόν ο Αρης να αισθάνεται ότι έχει προβιβαστεί στη Super League. Όχι ακόμη. Δικαιούται όμως να νιώθει αισιόδοξος καθώς βλέπει ότι όλα πάνε πρίμα, αλλά υποχρεούται να κάνει το καλύτερο μέσα στο γήπεδο μέχρι και μαθηματικά να κερδίσει την άνοδο. Η Football League εξακολουθεί να έχει παγίδες και δεν θα πρέπει να τις υποτιμούν οι «κίτρινοι».

 

Προς το παρόν υπάρχει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Τότε που την ίδια χρονική στιγμή ο Αρης ήταν -8 β. από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα και άλλαζε προπονητή με στόχο να σώσει την παρτίδα. Μάταια όμως γιατί είχε απέναντι του ομάδες που… «μαγείρεψαν» πριν να πεινάσουν. Συνταγή την οποία αντέγραψε φέτος ο Αρης και του πάνε όλα πρίμα.

 

Focus

 O Αλέξης δεν κρύβεται πλέον πίσω από τις λέξεις. Με δεδομένο το ότι το διοικείν εστί προβλέπειν και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς βρίσκονται στον αέρα, προετοιμάζει την… έξοδο. Την διοικητική βεβαίως -βεβαίως, η οποία θέλει να είναι… ηρωική.

X