ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο… πανικός του Ολυμπιακού

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο… πανικός του Ολυμπιακού

Ο Δημήτρης Κανελλάκης γράφει για τα κέρδη του ΠΑΟΚ από το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά

 

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ από την χθεσινή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό δεν είναι ούτε ότι διατήρησε και μεγάλωσε το αήττητο σερί του, ούτε ότι θα υποδεχτεί τους «ερυθρόλευκους» στην Τούμπα στον δεύτερο γύρο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ενόψει της τελικής βαθμολογίας στην regular season και τα πλέι οφ.

 

Το μεγαλύτερο όφελος για τον ΠΑΟΚ είναι ότι υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να μείνει στην εσωστρέφεια στην οποία έχει παγιδευτεί από την αρχή της σεζόν, να ψάχνει πώς θα διαχειριστεί τα στραβοπατήματά του, να είναι σε μια διαρκή γκρίνια και αναζήτηση εξηγήσεων για να δικαιολογήσει καταστάσεις τις οποίες αδυνατεί να ελέγξει.

 

Είναι ολοφάνερο, πλέον, πως ο Ολυμπιακός τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί για τρίτη στην σειρά σεζόν να μην είναι αυτός ο πρωταθλητής. Αυτή είναι μια ιδέα η οποία πανικοβάλει τους «ερυθρόλευκους».

 

Γι’ αυτό και αντιδρούν όπως αντιδρούν. Γι’ αυτό η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας πριν από την έναρξη του ντέρμπι χθες. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις παραγόντων και παικτών μετά το τέλος του ματς.

 

Το καταλαβαίνει ο καθένας, νομίζω, ότι όλα αυτά βγάζουν μια αγωνία, έναν φόβο από πλευράς Ολυμπιακού.

 

Κόντρα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο ΠΑΟΚ δείχνει αντοχές. Δείχνει ικανότητα διαχείρισης η οποία του επιτρέπει να έχει αυτός τον έλεγχο της κατάστασης.

 

Παρά το γεγονός ότι χθες, στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε με τη φωτιά. Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ και κινδύνεψε σοβαρά να χάσει το παιχνίδι. Χρειάστηκε την τύχη για να πάρει, τελικά, την ισοπαλία καθώς οπισθοχώρησε σημαντικά, έδωσε πολύ χώρο στον Ολυμπιακό και την δυνατότητα να τον πιέσει.

 

Ωστόσο, αυτό που μετράει σε αυτά τα ντέρμπι είναι το αποτέλεσμα, καθώς όλα τα άλλα γρήγορα ξεχνιούνται.

 

Υπ’ αυτή την έννοια, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ το μείζον είναι ότι κρατάει τον Ολυμπιακό σε μια κατάσταση που η πίεση είναι σταθερά στην πλευρά του και του κάνει πολύ πιο δύσκολη την ζωή, απ’ ό,τι του Φερέιρα και των παικτών του.

 

X