ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Καρυπίδη

Το κρίσιμο σταυροδρόμι του Καρυπίδη

Ο Γιώργος Στράντζαλης γράφει για τις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Σιδηρόπουλο βρήκε τους ποδοσφαιριστές και τον Πάκο Ερέρα αντιμέτωπους, για πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό, με τις αποδοκιμασίες από το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων που βρέθηκαν χθες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

 

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν η πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια Πρωταθλήματος και τέταρτη διαδοχική για τον Αρη, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται βαρύ κλίμα και έντονη αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας, αλλά και το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει γρήγορα η εικόνα της. Το τελευταίο είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή.

 

 Ο Πάκο Ερέρα είναι προφανές οτι δουλεύει υπό πίεση και κάθε αγωνιστική, με τις επιλογές του, δυσχεραίνει τη θέση του. Αποκορύφωμα η χρησιμοποίηση του Μπάσα στο κέντρο της άμυνας στην συντριβή από την ΑΕΚ και χθες η τοποθέτηση του Κολάσο στη μεσαία γραμμή (σσ αφήνοντας στον πάγκο Μπάσα, Ματίγα) παράλληλα με τον παθητικό τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Σ’ ένα 90άλεπτο μάλιστα που θεωρητικά ο Αρης έψαχνε  αποτέλεσμα αντίδρασης, το αποτέλεσμα της αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάτασης.

 

Με εξαίρεση τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος ο Ισπανός κάθε βδομάδα έχει να μας παρουσιάσει και… κάτι καινούργιο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι πάμε στην 10η αγωνιστική και ακόμα ψάχνεται. Δεν είναι όμως μόνο οι επιλογές και τα πειράματα του Ισπανού που κάνουν την ομάδα, κάθε Κυριακή, όλο και πιο δυσλειτουργική. Είναι και τα χαμηλά αντανακλαστικά που δείχνει ο Ισπανός στη διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης. Δεν έχει το plan b σε περίπτωση που ένα… πείραμα δεν του βγει. Ο Μαρτίνς με την είσοδο του Νάτχο, για παράδειγμα, έκανε την κίνηση… ματ στο παιχνίδι του Ολυμπιακό και ο Ερέρα ποτέ δεν… απάντησε. Μόνο όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ, και εκεί με κινήσεις οι οποίες δεν άλλαξαν το παραμικρό στον άναρχο τρόπο παιχνιδιού του Αρη. Δείχνει να εγκλωβίζεται στο ρόστερ του, με αποτέλεσμα να αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του και την προσπάθεια που κάνει από το καλοκαίρι για να παρουσιάσει ένα σύνολο αντάξιο του Αρη.

 

Τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν τον Θόδωρο Καρυπίδη, θέλοντας και μη, σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο ισχυρός άνδρας της Π.Α.Ε.  έδειξε ξεκάθαρα οτι θέλει να στηρίξει το πρότζεκτ του με τον Ερέρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να μην επηρεαστεί από τις τόσο έντονες αποδοκιμασίες χθες το βράδυ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μένει να φανεί σε τι βαθμό θα τον επηρεάσουν, επίσης πόσο θα μετρήσει τις εκ των έσω πιέσεις που δέχεται για τον Ερέρα, αλλά κυρίως  τι σκέφτεται ο ίδιος για το μέλλον. Θα κρατήσει τον λόγο του στον Ισπανό ή θα αποφασίσει ότι η ομάδα του χρειάζεται επειγόντως… ηλεκτροσόκ;

X