ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το κόστος των λαθών και η φετινή χρονιά που θα κρίνει πολλά

Το κόστος των λαθών και η φετινή χρονιά που θα κρίνει πολλά

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τις άστοχες τοποθετήσεις του τεχνικού διευθυντή του Αρη και τις δύο ομάδες που πληρώνει ο Καρυπίδης

Μεταξύ των πολλών άστοχων τοποθετήσεων που έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης Παύλος Μυροφορίδης κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου, είπε και μία μεγάλη αλήθεια: «Ο Καρυπίδης πληρώνει δύο ομάδες» δήλωσε σε μία αποστροφή του λόγου του, υπονοώντας τα βάρη που κουβαλάει ο πρόεδρος από τους παίκτες της προηγούμενης χρονιάς οι οποίοι έκαναν προσφυγή. Παίκτες οι οποίοι μεταγράφηκαν στον Αρη μετά κλάδων και βαΐων και έφυγαν κακήν κακώς και απλήρωτοι. Πότε; Οταν πλέον στην πράξη αποδείχθηκε ότι τα σχέδια επί χάρτου τού προέδρου των κίτρινων στέφθηκαν από αποτυχία. Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους, στην ουσία το μεγάλο περσινό μπάτζετ ήταν προϊόν του παρορμητισμού του κ. Καρυπίδη και της απειρίας του. Ισως και της στόχευσης του να εντυπωσιάσει την οικογένεια του Αρη.

 

Μπορεί η φιλοσοφική ρήση να λέει «ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει περισσότερο δυνατό», αλλά παραφρασμένη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει άλλη έννοια: «Ότι δε φέρνει επιτυχία, δημιουργεί «μαύρη τρύπα» στο ταμείο». Γιατί λάθος χωρίς ζημία στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Όλα κοστίζουν και έχουν το ανάλογο τίμημα. Είτε το κάνει ο ποδοσφαιριστής, είτε ο πρόεδρος. Και μπορεί η οικογένεια Καρυπίδη να έχει την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Αρης οπότε θεωρητικά δικαιούται να κάνει λάθη τα οποία κοστίζουν, αλλά επειδή ο Αρης είναι μία ανώνυμη εταιρεία η οποία έχει οπαδούς, άρα και συνέχεια ανεξαρτήτως από την εικόνα του ισολογισμού, καλό είναι όπως και σε κάθε ΠΑΕ, η κατάσταση να μη ξεφεύγει από τις κόκκινες γραμμές. Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο κ. Καρυπίδης διοικεί με περισσότερο ρεαλισμό την ομάδα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει μπροστά του σκοπέλους. Αλλωστε σε μία κατηγορία στην οποία τα έσοδα είναι μικρά λογικό είναι κάποια στιγμή το κεφάλι να μπαίνει μέσα στο νερό. Αυτό μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, αλλά δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη σημάδι πνιγμού.

 

 

Focus

Eπειδή πιστεύω ότι αστεία, όπως αυτά της ήττας από τα νησιά Φερρόε, δεν χωρούν στην Εθνική του Σκίμπε, ο αγώνας με το Γιβραλτάρ θα έχει τυπικό χαρακτήρα. Στη χειρότερη εάν καταφέρει η ελληνική ομάδα να χάσει τα μπαράζ από τον σημερινό αγώνα καλά να πάθει.   

 

X