ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το κόστος της αλαζονείας και η φετινή ομάδα του Άρη

Το κόστος της αλαζονείας και η φετινή ομάδα του Άρη

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για τα λάθη του παρελθόντος αλλά και για την φετινή πορεία του Άρη.

Κρινόμενη εκ του αποτελέσματος η μέχρι τώρα αγωνιστική πορεία του Αρη στο Πρωτάθλημα κρίνεται ικανοποιητική. Η ικανοποίηση μεγαλώνει από το γεγονός ότι η εξίσωση απόδοση-αποτέλεσμα, παρότι έχει δυσανάλογα δεδομένα βγάζει θετικό πρόσημο.

 

Ο φετινός Αρης δεν πειραματίστηκε. Διδαγμένος από τα λάθη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ορισμένα εκ των οποίων έφτασαν τα όρια του διοικητικού εγκλήματος, έκανε το αυτονόητο: ξεκίνησε το χτίσιμο της ομάδας από το «άλφα» χωρίς πυροτεχνήματα και μεταγραφές επικοινωνιακού χαρακτήρα.

 

Στήθηκε σεμνά και ταπεινά και στη φιλοσοφία της Football League. Mε παίκτες εκπαιδευμένους στις ειδικές συνθήκες της κατηγορίας, πού έχουν τα αντανακλαστικά να διαχειρίζονται τις δυσκολίες και να κατακτούν τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Ο Αρης είναι αποτελεσματικός, αλλά όχι και εντυπωσιακός.

 

Λίγο όμως το κακό από τη στιγμή που βρίσκει τον τρόπο να «δραπετεύει» από το γήπεδο με τις νίκες οι οποίες είναι αυτές που θα τον οδηγήσουν στην Super League. Τότε πού λίγοι θα θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο ο Αρης κέρδισε τα Τρίκαλα ή τον Κισσαμικό. Αρκεί βεβαίως οι κίτρινοι να συνεχίσουν να δείχνουν τα ίδια αντανακλαστικά μέχρι το τέλος.

 

Γιατί μπορεί το +4 β. από τον ΟΦΗ και το +5 από Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή να του δίνει ψυχολογικό αέρα, αλλά έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά του. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι φέτος έχει καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο μπάτζετ και προπονητή με βιογραφικό που δεν περιλαμβάνει εντυπωσιακές συνεργασίες.

 

Αρα πέρυσι ο Αρης έχασε μία ολόκληρη χρονιά γιατί παρασυρμένος από τον περίπατο που έκανε στη Γ’ Εθνική αντιμετώπισε τη Football League με αλαζονεία και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Μόνος του έκανε τα εύκολα δύσκολα και αυτό φαίνεται από όσα έχει πετύχει φέτος, μέχρι τώρα.  

 

 

FOCUS

 

Το γινάτι βγάζει μάτι, όπως έλεγε και η γιαγιά μου. Αλλωστε ακόμη και οι καλύτερες οικογένειες «γκρεμίζονται» όταν στη μέση μπαίνουν τα… μερτικά. Πόσο δε όταν γίνεται ένα deal. Εάν λοιπόν η συμφωνηθείσα προμήθεια δεν μπει στην τσέπη του μάνατζερ η δουλειά δεν θα προχωρήσει.

X