ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το κομβικό τρίποντο και η θεωρία της ανόδου

Το κομβικό τρίποντο και η θεωρία της ανόδου

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει τη σημασία της νίκης του Άρη επί της Δόξας Δράμας

H θεωρία, πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Football League, είχε κάποια δεδομένα τα οποία η ομάδα που θα τα υπηρετούσε θα ήταν φαβορί για την άνοδο στη Super League. Ποια ήταν αυτή η θεωρία; Ότι όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς με αντιπάλους τα Τρίκαλα, την Παναχαϊκή, τη Δόξα Δράμας, τον ΟΦΗ και τον Απόλλωνα θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα.

 

Λογική προσέγγιση καθώς οι περισσότερες από τις υπόλοιπες ομάδες είχαν και έχουν οικονομικά προβλήματα και συμπλήρωσαν το ρόστερ τους στο παραπέντε. Οποιος ασπάζεται αυτή τη θεωρία δίνει από τώρα το δαχτυλίδι της πρωτιάς στον Αρη ο οποίος βρίσκεται +7 β. από τον τρίτο στον βαθμολογικό πίνακα ΟΦΗ. Νωρίς νωρίς λοιπόν οι κίτρινοι δείχνουν ότι λίγα πράγματα πρέπει να τους τρομάζουν στο φετινό Πρωτάθλημα. Η αισιοδοξία, αρκεί να μη γίνει έπαρση, μεγαλώνει με δεδομένο ότι οι κίτρινοι κατάφεραν να πάρουν τρία τρίποντα με αντιπάλους που κυνηγούν την άνοδο κάνοντας ανατροπή στο σκορ.

 

Κι αν αυτό δεν αρκεί προσθέστε και το γεγονός ότι έφτασαν στις νίκες σε απογεύματα που είχαν μέτρια απόδοση. Όπως δηλαδή έγινε και χθες στη Δράμα. Σε αγώνα με κατάμεστες κερκίδες και ζηλευτό παλμό. Ο Αρης κέρδισε αφού ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του -κυρίως η πλευρά του Βαλεριάνου- καθώς Μουμίν και Μπαργκάν απουσίαζαν από το γήπεδο. Όταν επήλθε η ισορροπία οι κίτρινοι διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη ροή του αγώνα και έφτασαν σε ένα ακόμη κομβικό τρίποντο. 

 

FREE

 

Το έλεγε ένας ορεσίβιος γέροντας: «Του κουτσού του πελαργού ο Θεός του κάνει φωλιά». Προφανώς γι’ αυτό και οι απελπισμένοι οικονομικά παράγοντες πάντα βρίσκουν μπροστά τους… πορτοφόλι. Είτε με ψιλά, είτε με χοντρά μέσα το σίγουρο είναι ότι παίρνουν ανάσα.

X