ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το καλοκαίρι των φίλων του ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι των φίλων του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για το φετινό καλοκαίρι που είναι φτιαγμένο ιδικά για τους φίλους του ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή των οπαδών! Δίπλα στην θάλασσα, κάνουν όνειρα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου, τις μεταγραφές αεροδρομίου που αναμένονται, τον τάδε ή τον δείνα παικταρά που κοσμεί τα πρωτοσέλιδα, τον χοσάδα πρόεδρο που είναι έτοιμος να τα... χώσει γερά για να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα. Κι έτσι προχωράει και βγαίνει το καλοκαίρι μέχρι να κυλήσει το τόπι στο χόρτο και τα όνειρα- ενίοτε και θερινής νυκτός- να δώσουν την θέση τους στην πραγματικότητα. Στο γήπεδο. Στον καθρέπτη της πραγματικότητας.


Αυτό το καλοκαίρι όμως για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά από πολλές δεκαετίες θα είναι διαφορετικό. Στο παρελθόν όλα εκφυλιζόταν στην πενιχρή αισιοδοξία της εξόδου στην Ευρώπη. Τώρα ο οπαδός του ΠΑΟΚ γνωρίζει εκ του ασφαλούς ότι η αγαπημένη του ομάδα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Είναι πάρα πολλά. Γενιές και γενιές έζησαν με το ίδιο θερινό όνειρο. Μόνο που φέτος είναι πιο κοντά από ποτέ.


Ναι, ο ΠΑΟΚ είναι το απόλυτο φαβορί. Έστω και ως υπόθεση εργασίας. Ο ίδιος παραμένει ίδιος, αν όχι ενισχύεται, την ώρα που οι αντίζηλοι του πνέουν τα λοίσθια. Ο Ολυμπιακός επιχειρεί να χτίσει από την αρχή επιχειρώντας στροφή στους Έλληνες παίκτες με νέα ομάδα και νέους στόχους... Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει στον χάρτη. Με αφαίρεση βαθμών, χωρίς μεταγραφές και μειωμένο μπάτζετ θα παίξει για την τιμή των όπλων. Από την πλευρά της η ΑΕΚ παλεύει όχι για να ενισχυθεί αλλά για να μην αποδυναμωθεί. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.


Αυτή είναι η εικόνα στο πιο μίζερο, φτωχό και παντελώς αναξιόπιστο ελληνικό ποδόσφαιρό από καταβολής κόσμου... Το μόνο που αφαιρεί κάτι από την δόξα του ΠΑΟΚ είναι το τοπίο μέσα στο οποίο καλείται να πρωταγωνιστήσει. Χωρίς ανταγωνισμό με εξαίρεση την Ευρώπη. Γιατί αν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, τότε χαλάλι το καλοκαίρι...

X