ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το ιστορικό και το παρασκήνιο του σίριαλ «Ματέο Γκαρσία»

Το ιστορικό και το παρασκήνιο του σίριαλ «Ματέο Γκαρσία»

Ο Αργεντινός κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα και ξεκινά νέα σελίδα στην καριέρα του, μετά το άκρως πετυχημένο πέρασμα από τον Αρη.

 

Λες και ήξεραν στον Αρη ότι ο Ματέο θα αποτελέσει από τα πιο hot ονόματα του καλοκαιριού στο μεταγραφικό παζάρι. Δηλαδή, μάλλον γνώριζαν ότι θα τον διεκδικήσουν πολλοί, αλλά δεν περίμεναν ότι θα φτάναμε στις 18 Αυγούστου, για να μάθουν ότι, τελικά, δεν θα παίξει στο "Κλ. Βικελίδης".

 

Ακόμη και ο πιο ικανός μελλοντολόγος δεν θα μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά πού θα παίξει ο "μικρός". Οσο περνούσαν οι μήνες, τόσο πιο μπερδεμένα γίνονταν τα πράγματα. Στην Αλκμήνης προτίμησαν να μείνουν σιωπηλοί και να επανέλθουν στο κατάλληλο timing, όπως και έπραξαν λίγα 24ωρα πριν, ασχέτως αν δεν τους "βγήκε". Το πάλεψαν, όμως.

 

Στους... μήνες, οι οποίοι μεσολάβησαν, ο Ματέο "πουλήθηκε" ουκ ολίγες φορές, δια στόματος στελεχών της Λας Πάλμας, τα οποία αποδείχθηκαν πλήρως αναξιόπιστα, ευρισκόμενα ίσως υπό το βάρος της "αναγκαστικής" πώλησης, ελέω οικονομικών προβλημάτων, ενώ και οι... αποδόσεις για την επόμενη ομάδα του άλλαζαν καθημερινά.

 

Το... ιστορικό

 

Η διεκδίκηση του Ματέο ξεκίνησε, αρκετές εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η Super League και οι Θεσσαλονικείς έδειξαν διάθεση να τον διατηρήσουν. Μέχρι και λίγα 24ωρα πριν είχαν καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις, προκειμένου να συγκινήσουν τον Αργεντινό και τη Λας Πάλμας, αλλά οι σύμμαχοί τους αποδείχθηκαν ανεπαρκείας. Ο… λαλίστατος Σέρβος, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, τους προηγούμενους μήνες δεν σταματούσε να τονίζει ότι ο Αρης έχει προβάδισμα και ότι ο παίκτης θέλει να παραμείνει στο “Κλ. Βικελίδης”, αλλά κερδισμένοι βγήκαν οι συμπατριώτες του. Ενδιάμεσα, τον ποδοσφαιριστή διεκδίκησαν διάφορα clubs, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, η DC United, η Μπέρμινχγαμ και άλλοι.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” του Πειραιά πήραν και τον τίτλο του φαβορί το μεσημέρι του Σαββάτου (18/8), αλλά σαμπάνιες άνοιξαν οι άνθρωποι της ομάδας από το Βελιγράδι, οι οποίο πρόσφεραν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ στη Λας Πάλμας.

 

Στην Αλκμήνης προσπάθησαν να αντιστρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, καταθέτοντας καλύτερες προτάσεις (η τελευταία κινήθηκε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ) με βασικό πυλώνα το (γενναίο) ποσοστό μεταπώλησης, που θα έπαιρνε η Λας Πάλμας, αν ο Αρης πωλούσε τα δικαιώματα του Ματέο. Τα ποσά, όμως, ξέφυγαν και, επί της ουσίας, ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι η ομάδα του Αρη βρισκόταν κοντά στον Ματέο.

 

Ο τελευταίος υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στους γείτονες...

X