ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το γκολ είναι σαν την… κέτσαπ

Το γκολ είναι σαν την… κέτσαπ

Ο Κυριάκος Κύρτσος αρθρογραφεί για την κουβέντα που ξεκινάει από τους προπονητές για τις ευκαιρίες που κάνουν οι παίκτες τους

Κάθε φορά που ξεκινάει μία κουβέντα, ειδικά με προπονητές, έχουν να λένε πως το θέμα είναι να δημιουργείς ευκαιρίες. Δίκιο έχουν. Αν δεν δημιουργείς δεν σκοράρεις. Αν δημιουργείς όμως διαρκώς και δεν σκοράρεις με τόσο μεγάλη συχνότητα έχεις θέμα. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα. Πράγματι μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ στον Ηρακλή, όμως έπεσε και σε έναν εξαιρετικό Χουάντερσον. Η εστία δεν ήταν κενή. Πρέπει να τα λέμε και αυτά. Πράγματι μπορούσε να σκοράρει κόντρα στη Ξάνθη, που η μπάλα όμως δεν έμοιαζε να θέλει να μπει. Πράγματι, μπορούσε να μην έχει σπαταλήσει αρκετές ευκαιρίες και σε άλλα παιχνίδια. Όμως αν συνεχίσει ο ΠΑΟΚ έτσι, είναι σίγουρο πως τα γκολ θα έρθουν και μάλιστα εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

 

Ξέρω ότι είμαι μάλλον εκτός κλίματος με αυτή την τοποθέτηση. Όταν όλο το θέμα συζήτησης είναι ότι οι… ανίκανοι παίκτες του ΠΑΟΚ χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, μάλλον χαλάς την πιάτσα λέγοντας πως τα γκολ θα έρθουν και ότι ο Κλάους για παράδειγμα που έχει αποδείξει ότι είναι χαρισματικός φορ, είναι βέβαιο πως αν έχει ανάλογες προϋποθέσεις θα σκοράρει με άνεση στα επόμενα παιχνίδια. Το θέμα είναι να του έρχεται η μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή. Η δουλειά θα γίνει. Όχι σήμερα, όχι χθες… σίγουρα κάποια στιγμή αύριο. Είναι δεδομένο.

 

Ο Ίβιτς έχει λόγους να τρελαίνεται που δεν «καθαρίζει» τα ματς. Ο κόσμος έχει δίκιο που απογοητεύεται που δεν βλέπει θριάμβους. Όλοι έχουν κάθε λόγο να τσαντίζονται αν χάνονται έτσι βαθμοί. Είναι μαθηματικά βέβαιο όμως πως θα κερδιθούν κάπου αλλού. Με πολύ λιγότερες ευκαιρίες. Με χειρότερη εμφάνιση. Όπως στην Τσεχία. Λίγο ψυχραιμία χρειάζεται και όχι παράλογες αντιδράσεις. Η ποδοσφαιρική ψυχραιμία του κοινού και όχι μόνο φυσικά, ουδέποτε αποτελούσε σύμμαχοι των ελληνικών ομάδων. Κάθε άλλο.

 

Απλώς θα θυμίσω κάτι που είχε πει ένας από τους κορυφαίους σέντερ φου που έχει δει αυτός ο πλανήτης. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροι, ήταν ικανός να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα. Να βγει σε δέκα τετ-α-τετ και να σκοράρει τις εννέα φορές. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για τον Ολλανδό φορ. Τι έλεγε; Ότι «το γκολ είναι σαν την κέτσαπ. Πολλές φορές ρίχνεις – ρίχνεις και δεν πέφτει και έρχεται η στιγμή που χύνεται όλη μαζί». Κοινώς, το γκολ μπορεί να μην έρχεται σε ένα, δύο, τρία παιχνίδια και εκεί που δεν το περιμένεις μπορεί να έρθουν μαζεμένα. Αρκεί να συνεχίσεις να το ψάχνεις…

X