ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το φάουλ και η δικαιολογία του Σκουτέρη

Το φάουλ και η δικαιολογία του Σκουτέρη

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί και αναλύει τα «αυτογκόλ» της ΑΕΚ στην ακροαματική διαδικασία της έφεσης

Μπορεί ένας δικαστής να αγνοήσει επιδεικτικά ένα αποδεικτικό στοιχείο, αν και το έχει στα χέρια του, όταν αυτό τον βοηθάει να αποκτήσει μια εμπεριστατωμένη κρίση; Η κοινή λογική λέει ξεκάθαρα όχι. Ο δικαστής Σκουτέρης όμως έχει διαφορετική γνώμη. Και μένει να φανεί αν θα την διατηρήσει μέχρι το τέλος.

 

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΟΚ στην εκδίκαση της έφεσης του για όσα (δεν) έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, προσκόμισε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Σ΄ αυτό αποδεικνύονται δύο πράγματα. Το πρώτο: η απόφαση του Κομίνη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το παιχνίδι και το σφύριγμα του για να βγουν οι παίκτες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

 

Το δεύτερο: η χαλαρότητα των παικτών της ΑΕΚ, η selfie του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο με αστυνομικό, απόδειξη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας αλλά η ατμόσφαιρα ήταν κανονική. Και τα δύο στοιχεία είναι πολύ σημαντικά γιατί οδηγούν στο αυτονόητο συμπέρασμα: η ΑΕΚ είναι υπεύθυνη για την μη ολοκλήρωση του ντέρμπι γιατί αν και της ζητήθηκε δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να παιχθούν τα τελευταία λεπτά. Χωρίς να υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας…

 

Όλα αυτά στο επίμαχο βίντεο. Αυτό που θα περίμενε ο κοινός νους είναι ο δικαστής Σκουτέρης, πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων, να το πάρει, να το μελετήσει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Αν τον βοηθάει να το κρατήσει. Αν όχι να το βάλει στην άκρη. Αυτός όμως δεν κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όπως είπε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίες, δεν γνωρίζει ακόμα αν θα λάβει το βίντεο υπόψη του! Φάουλ, μεγάλο φάουλ.

 

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς ο Σκουτέρης κράτησε αυτή την στάση για έναν και μόνο λόγο. Προκειμένου να μην ανοίξει τα χαρτιά του και δείξει τις διαθέσεις του. Δικαιολογία ή πραγματικότητα; Θα το μάθουμε με την έκδοση της απόφασης.

X