ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Tο El Dorado των μάνατζερ

Tο El Dorado των μάνατζερ

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τις υποχρεώσεις που έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ στο αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης

 Το είπαμε χθες, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Αύριο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα της Τρίπολης η ομάδα έχει υποχρέωση να δείξει το καλύτερο πρόσωπό της, υπερασπιζόμενη την πρωτοπορία της και τις ευνοϊκές συνθήκες της σημαντικής βαθμολογικής της διαφοράς.

 

Συγχρόνως και την ευκαιρία οι παίκτες της να δώσουν μια απάντηση σε αυτούς που αμφισβητούν και τους θεωρούν ανίκανους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μια τέτοιας αποστολής, εξαιτίας μάλιστα της απουσίας ενός και μόνο συμπαίκτη τους. Το εξωφρενικό αλλά ευρέως διακινούμενο αυτό επιχείρημα, οφείλουν εκ των πραγμάτων να το κονιορτοποιήσουν.

 

Με δύο λόγια το αυριανό παιχνίδι σημαίνει πολλά τόσο για την ομάδα όσο και για τους ίδιους. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κόουτς και οι παίκτες του θα κατεβούν στο γήπεδο συνειδητοποιημένοι και προετοιμασμένοι σε απόλυτο βαθμό και έχοντας κατά νου, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες να υπερβάλλουν εαυτούς καταθέτοντας και δύο φορές ακόμη την ψυχή τους. Αυτά για το αυριανό εκτός έδρας σημαντικό παιχνίδι του πρωτοπόρου με την ευχή όλα να εξελιχθούν ιδανικά.

 

Στο περιθώριο των διαδραματισθέντων σε μεταγραφικό επίπεδο και με αφορμή την «αιφνιδιαστική» ( ; ) αποχώρηση του Πρίγιοβιτς -  λόγω έλλειψης plan b -  και τη μεγάλη αναταραχή που προκλήθηκε έρχεται στο προσκήνιο μια από τις σοβαρότερες παθογένειες της τελευταίας εξαετίας. Η οποία έχει σχέση αποκλειστικά με όσα τρελά και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής καταγράφηκαν και αφορούν την δραστηριότητα των παντός είδους διαμεσολαβητών (κοινώς μανατζαραίων) σε συνδυασμό με την αφελή ( ; ) αντιμετώπιση τους από πλευράς ΠΑΟΚ.

 

Ασφαλώς και δεν περιλαμβάνονται μέσα σε αυτή την καταγραφή των ανεξήγητων και μυστηρίων οι φυσιολογικές δοσοληψίες οι οποίες ασφαλώς και επιβεβαιώθηκαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

 

Θα χρειαζόταν όμως αρκετός χώρος και ανάλογη διάθεση για μια λεπτομερή αναφορά και για μια αντίστοιχη επισκόπηση μικροσκοπικής διερεύνησης μιας σειράς περίεργων μεταγραφικών κινήσεων (αγοραπωλησιών) που δεν δικαιολόγησαν ούτε στο ελάχιστο το σκεπτικό με το οποίο έγιναν. Αντίθετα από την πρώτη στιγμή έκαναν «μπαμ»  και προκάλεσαν απορίες, υποψίες και εύλογα ερωτηματικά επιβεβαιώνοντας στη διάρκεια σενάρια τα οποία διακινήθηκαν και αναφερόντουσαν σε σκοτεινά παρασκήνια.

 

Ο γενναιόδωρος Ιβάν βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα, χωρίς να το καταλάβει και χωρίς να το θέλει, διαμόρφωσε ένα πραγματικό El Dorado για τους αετονύχηδες με ένα φιλόξενο και πλούσιο τραπέζι να τους περιμένει σε κάθε επίσκεψη τους. 

 

Δυστυχώς ο καλοπροαίρετος και ως εκ τούτου ευκολο - επηρέαστος όπως αποδείχθηκε ηγέτης του ΠΑΟΚ δεν προστατεύτηκε από εκείνους που έπρεπε (μερικούς τεχνικούς διευθυντές) όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν. Ετσι, το μεταγραφική χρήμα έπεφτε σε ένα άπατο πηγάδι και η επένδυση λεηλατείτο με αυτό τον κυνικό αλλά και πολύ σκοτεινό τρόπο.

 

Οι τεχνητές πλειοδοσίες, οι θυσίες της τελευταίας στιγμής, οι ανικανότητες και οι ανεπάρκειες και οι αναδείξεις «παλτών» σε σούπερ αστέρες καλά κρατούσαν μέσα στην ασπρόμαυρη διαδικασία της ενίσχυσης των εκάστοτε ρόστερ. Με πάντοτε, τον κίνδυνο, της εύκολης πρόσβασης στα ταμεία της Τούμπας των αετονύχηδων. Είναι πολλά τα λεφτά που χάθηκαν σε αυτό τον δρόμο και με αυτό τον τρόπο.

 

Θα χρειαζόταν όπως προαναφέραμε πολύς χρόνος και χώρος και μια διαφορετική διαδικασία η οποία θα έχει διευθύνσεις και ονόματα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι της στιγμής.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (12/1)

X