ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το «δος ημίν σήμερον»… Το μυστικό του ΠΑΟΚ!

Το «δος ημίν σήμερον»… Το μυστικό του ΠΑΟΚ!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την κορυφαία δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ) και την κλοπή του παρελθόντος

Απορούν ουκ ολίγοι… Πολλοί δηλαδή, απορούν κι αναζητούν πως και γιατί ο ΠΑΟΚ κατέστη αγωνιστικά, κορυφαία δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι όλοι ή σχεδόν όλοι (οι υπόλοιποι …στρουθοκαμηλίζουν) αντιλαμβάνονται πως και γιατί ο ΠΑΟΚ ορθώς διαρρηγνύει από πέρυσι τα ιμάτια του κραυγάζοντας για την ωμή κλοπή του παρελθόντος Πρωταθλήματος, δηλαδή του νταμπλ!

 


Είναι πολύ, πάρα πολύ απλό. Δεν είναι πολύπλοκο. Η απλότητα βλέπετε, είναι οργανωμένη πολυπλοκότητα!
Οι νεότερες μαγείρισσες αναζητούν μυστικά σε συνταγές επιτυχίες από τις παλαιότερες. Κι εκείνες; Απλόχερα τις δίνουν αλλά… Δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Κι απορούν οι νεότερες τι δεν κάνουν σωστά. Η μόνη διαφορά τους είναι κατ’ αρχήν το μεράκι. Και στον ΠΑΟΚ είχαν μεράκι ενώ οι αντίπαλοι του είχαν μόνον συμφέρον.
Στον ΠΑΟΚ διαμόρφωσαν νοοτροπία. Έφτιαξαν αποδυτήρια. Αξιοποίησαν εμπειρίες. Έκτισαν αυτοπεποίθηση. Κι έβλεπαν χαμηλά. Το «δος ημίν σήμερον» (με τη στενότερη έννοια του) είναι το μυστικό του ΠΑΟΚ.

 


«Παίζουμε με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και θέλετε να μιλήσουμε για μεταγραφές; Να με τρελάνετε, θέλετε;». Η απόλυτη επιβεβαίωση της εντύπωσης μας (περί του «δος ημιν σήμερον» ως μυστικού του ΠΑΟΚ) δια χειλέων Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο κόσμος να βοά για οτιδήποτε τον ΠΑΟΚ αφορά αλλά να μην είναι επί του παρόντος… Ο Ρουμάνος προπονητής το απορρίπτει και δη μετά βδελυγμίας. Κι όχι μόνον αυτός. Όλοι στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ το αυτό πράττουν.

 


Το γεγονός είναι μπροστά στα μάτια όλων, όσων απορούν κι αναζητούν πως και γιατί ο ΠΑΟΚ κατέστη αγωνιστικά, κορυφαία δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη γη είναι. Κι αυτοί υο αναζητούν στον ουρανό…

 


Απλά πράγματα έγιναν στον ΠΑΟΚ. Και κυρίως, παθήματα έγιναν μαθήματα. Η (μοναδική (για τα δεδομένα του τόπου μας) στήριξη της οικογένειας Σαββίδη στον Ραζβάν Λουτσέσκου κι η επιστροφή από την Μπουντεσλίγκα - ενώ μεσουρανούσε ακόμη εκεί - Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι του επιβλητικοί οικοδομήματος το οποίο απολαμβάνουν (έχοντας δώσει αίμα κι ιδρώτα γι’ αυτό) οι φίλοι του «δικέφαλου».

 


Μόνον στον ΠΑΟΚ δεν παίζουν με το μολύβι και το χαρτί. Δεν υπολογίζουν και δεν υποθέτουν βαθμούς. Στον ΠΑΟΚ ως ομάδα αναφερόμαστε επειδή όλοι, οι άλλοι… Και φυσικά, εμείς παίζουμε με το μολύβι και το χαρτί. Στον ΠΑΟΚ «βλέπουν» μέχρι τον επόμενο αγώνα. Σπιθαμή παραπέρα δε πάει η σκέψη τους. Οι αντίπαλοι του ακόμη και σήμερα… Σήμερα που ουδείς αμφισβητεί την πρωτοπορία και κυριαρχία του ΠΑΟΚ,, υπολογίζουν κι υποθέτουν πότε και πως και γιατί θα υποστεί ήττα ο ΠΑΟΚ…

 


Τώρα επενδύουν στον Παναιτωλικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας του Αγρινίου . Ορθά έπραξε. Κι ορθότατα έκρουσε πάλι, τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτές οι… κρούσεις κρατούν σε επαγρύπνηση τον ΠΑΟΚ. Αυτή δε, η επαγρύπνηση είναι μία ακόμη αιτία για την οποία κατέστη κορυφαία δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 


Να μην σπάνε λοιπόν, τα κεφάλια τους πως και γιατί για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ουδέποτε το έπραξε αγωνιστικά, γι’ αυτούς. Τα δικά του κεφάλια έσπαγε να βρει γι’ αυτόν λύσεις και θέσεις. Καρφί δεν του καιγόταν για τους άλλους. Για τον ΠΑΟΚ καιγόταν ο ΠΑΟΚ. Κι ιδού το αποτέλεσμα. Κυρίαρχος και πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα προελαύνει και για την τρίτη σερί κατάκτηση Κυπέλλου.
Τόσο απλά…

X