ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το δίδαγμα μιας ρουφηξιάς φραπέ…

Το δίδαγμα μιας ρουφηξιάς φραπέ…

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τη μεταγραφή του Παπασταθόπουλου από τη Ντόρτμουντ στην Αρσεναλ

 

 

Μερικές φορές τίθεται ένα απλό και εύκολο στην απάντηση ερώτημα: τι πρέπει να κάνω για να πετύχω; Η απάντηση είναι νομοτελειακή και δεν σηκώνει καμία αντίρρηση: πρέπει να δουλέψεις! Πολύ σκληρά! Τίποτα δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Σ΄ αυτή τη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Η τύχη βοηθάει αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της. Πρέπει να την προκαλέσεις. Με την συνταγή που έχει τρεις λέξεις: δουλειά- δουλειά- δουλειά!

 

Το ερώτημα μεταφέρεται με την ίδια απάντηση και στο ποδόσφαιρο. Αφορμή η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Ντόρτμουντ στην Άρσεναλ. Ο διεθνής αμυντικός είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποσό που θα εισπράξει για τρία χρόνια φτάνει τα 19 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την Γερμανική Bild, μετά την εκκαθάριση από την εφορία θα ξεπερνάει καθαρά τα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο!

 

Δηλαδή ο Παπασταθόπουλος, κάθε μέρα θα βρίσκει το πρωί να τον περιμένουν κάτω από το μαξιλάρι του περίπου 14.000 ευρώ. Η ιστορία του, από την Καλαμάτα στο Λονδίνο κι από την αφάνεια στην κορυφή, κρύβει πίσω της κάτι που όλοι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του: το ταλέντο και την δυνατή προσωπικότητα που πειθαρχούσε πάντα μπροστά στην ανάγκη για σκληρή δουλειά.

 

Στην διάρκεια της εκπομπής χθες, ο πρώτος προπονητής του αποκάλυψε μια μικρή αλλά διδακτική ιστορία. Μετά από νίκη επί της Μίλαν με την φανέλα της ΑΕΚ, αντί να πάει στα μπουζούκια ή να ξενυχτήσει πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία, μαγείρεψε… σούπα με παρέα τον Γεωργέα και έμεινε σπίτι να ξεκουραστεί. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά είναι άκρως διδακτικό.

 

Την ώρα που άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές θυσίασαν το πλούσιο ταλέντο τους για λίγες ακόμα ρουφηξιές φραπέ ο Παπασταθόπουλος στέλνει μήνυμα. Ιδιαίτερα στους πιτσιρικάδες κι όσους ονειρεύονται να πάνε ψηλά. Μόνο η σκληρή δουλειά με μεγάλες θυσίες μπορεί να σε οδηγήσει στην κορυφή. Το δίλημμα είναι απλό: φραπές ή κορυφή; Ο καθένας κάνει την επιλογή του.

 

X