ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το «δάνειο» και «η ψευδαίσθηση»

Το «δάνειο» και «η ψευδαίσθηση»

Το τοπίο σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη, ξεκαθάρισε, έστω και εμμέσως, για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Επί σειρά ετών “σέρνονταν” για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ διαφόρων ειδών σενάρια που ενέπλεκαν τον Ιβάν Σαββίδη όμως, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, το τοπίο έχει πια ξεκαθαρίσει. Ίσως όχι πλήρως όμως πλέον ο μπασκετικός ΠΑΟΚ ξέρει τι να περιμένει και κυρίως τι να μην περιμένει από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.

 

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευση του Α.Σ. ΠΑΟΚ της περασμένης Τετάρτης, ο πρόεδρος του συλλόγου Θανάσης Κατσαρής μίλησε για μία “ψευδαίσθηση” που διατηρήθηκε για χρόνια. “Ψευδαίσθηση” γιατί από την πρώτη μέρα εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ υπήρχε αυτή η προσδοκία, όμως κρίνοντας από αυτά που έχουν πει το τελευταίο διάστημα οι Κατσαρής και Πρέλεβιτς, αυτή ουδέποτε πυροδοτήθηκε από τον ίδιο. Ήταν δηλαδή μία προσδοκία που καλλιέργησε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, ελλείψει κάποιας άλλης λύσης.

 

Εδώ είναι και η μεγαλύτερη ευθύνη του, αφού χάθηκαν χρόνια χωρίς να γίνεται προσπάθεια προς την κατεύθυνση άλλης λύσης χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα την έβρισκε αν την αναζητούσε. Πάντως δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τώρα που ο ΠΑΟΚ βγήκε ανοιχτά και αναζήτησε ενδιαφερόμενους, προέκυψε ένα τέτοιο ενδιαφέρον, ανεξαρτήτως του πως θα εξελιχθεί η υπόθεση Καραμάνου.

 

Αυτό που μένει πια να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό ο Ιβάν Σαββίδης, είναι το θέμα των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ -κάποιοι μιλούν για περισσότερα- που έχει βάλει στην ΚΑΕ. Ο πρόεδρος του Α.Σ. χρησιμοποίησε τη φράση “δανεισμός στην ΚΑΕ” κάτι που επιβεβαιώνει την κοινή αίσθηση ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα, ο μπασκετικός ΠΑΟΚ θα κληθεί να του το επιστρέψει.

 

Κανείς όμως δεν πιστεύει ότι αυτή η παράμετρος μπορεί να “τορπιλίσει” μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Ο Ιβάν Σαββίδης άλλωστε είναι αυτός που κράτησε όρθιο το τμήμα σε μία περίοδο στην οποία βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή, είναι ενήμερος για την υπόθεση ενδιαφέροντος και θετικός στο να προχωρήσει μία τέτοια υπόθεση. Το θέμα του μεγάλου ποσού με το οποίο διευκόλυνε την ΚΑΕ, θα βγει στην επιφάνεια από τη στιγμή που η ομάδα θα αποκτήσει ιδιοκτήτη.

 

Η απουσία “plan b” και το απευκταίο σενάριο

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στο διοικητικό. Οπως έχει σημειωθεί στο ρεπορτάζ της “Μ” και επιβεβαίωσε στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής, στον Δικέφαλο περιμένουν στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας την απάντηση του Γιώργου Καραμάνου που εκπροσωπεί τους Αθηναίους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την ΚΑΕ.

 

Αν απαντήσει θετικά, έχοντας λάβει υπόψη του όλα τα οικονομικά δεδομένα που του δόθηκαν από τον Μπάνε Πρέλεβιτς, η διαδικασία θα περάσει στο επίπεδο των εγγυήσεων χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα. Γι' αυτές μίλησε ξεκάθαρα την περασμένη Τετάρτη ο κ.Κατσαρής. Αυτό είναι όμως το αισιόδοξο σενάριο.

 

Το απαισιόδοξο, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει αυτή η ιστορία με το ενδιαφέρον από την Αθήνα, είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα εναλλακτικό πλάνο. Η προαναγγελία συγκέντρωσης επώνυμων ΠΑΟΚτσήδων ώστε να βοηθήσουν, προφανώς με την μορφή εράνου την ΚΑΕ, είναι μία έμμεση παραδοχή αδυναμίας να βρεθεί μία άλλη λύση εφόσον χρειαστεί.

 

Ο πρόεδρος του Α.Σ. άλλωστε ήταν ειλικρινής την περασμένη Τετάρτη: “Μου ζητούν να κάνω κάτι. Μακάρι να μπορούσα” είχε πει. Στο απαισιόδοξο σενάριο θα δοκιμαστούν οι αντοχές και οι αντιδράσεις όλων όμως είναι προφανές, πως όση καλή διάθεση και να δείξουν αυτοί που θα συγκεντρωθούν -πάντα στην απευκταία περίπτωση “ναυαγίου” στο θέμα του ενδιαφέροντος- το πρόβλημα της ομάδας δεν θα μπορέσουν να το λύσουν.

 

Γι' αυτό και ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα αφού ήδη έχει χαθεί χρόνος, δεδομένου ότι η προβληματική κατάσταση είχε διαμορφωθεί ουσιαστικά από τα μέσα της σεζόν.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X