ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το’ χασε στην “κάλυψη”

Το’ χασε στην “κάλυψη”

Ο Μάνος Χατζάκης αρθρογραφεί για την ήττα του Αρη στο ΟΑΚΑ και την άμυνά του που ανταποκρίθηκε ελάχιστα

Το ατού, στα περισσότερα παιχνίδια, εξελίχθηκε σε αδύναμο κρίκο. Η άμυνα του Αρη ελάχιστα ανταποκρίθηκε στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” να χάσουν ό,τι προσπάθησαν να δημιουργήσουν στο πρώτο ημίχρονο.

 

Η δεξιά πλευρά αποδείχθηκε “λίγη”, γιατί ο Γιώργος Βαλεριάνος εκτέθηκε και στα δύο γκολ, αλλά δεν είναι ο μόνος που φταίει. Το μυστικό είναι στην κάλυψη του 27χρονου οπισθοφύλακα με την οποία ήταν επιφορτισμένος ο Μίτζεν Μπάσα. Ο Αλβανός είναι αργός και στις δύο φάσεις των “πρασίνων” δεν πρόλαβε να βοηθήσει, επομένως η πορεία της μπάλας ήταν μάλλον… προδιαγεγραμμένη και δεν ήταν άλλη από τα δίχτυα του Κουέστα, γιατί από εκεί “απουσίαζε” και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

 

Αποδείχθηκε, δηλαδή, πως οι ενοχλήσεις του Ματίγια, οι οποίες κράτησαν τον Ισπανό στον πάγκο, και έβαλαν στη θέση του τον Αλβανό επηρέασαν περισσότερο από το… επιτρεπτό την ομάδα. Παιχνίδι της μοίρας, το οποίο αποδείχθηκε καταλυτικό για τη ροή της αναμέτρησης. Ο Ισπανός κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και ήταν πλήγμα η απουσία του από το αρχικό σχήμα.

 

Οχι, ότι η μεσοεπιθετική λειτουργία, μετά το 1-0 (ούτε καν το 2-0) τα πήγε καλύτερα. Ενα γκολ ήταν αρκετό, για να απορυθμίσει τη συνολική λειτουργία των “κιτρινόμαυρων” και παρά την άμεση αντίδραση του Σάββα Παντελίδη (Ματίγια-Φετφατζίδης) δεν άλλαξαν και πολλά. Αρκεί να σημειώσουμε ότι το γκολ του Δώνη σημειώθηκε στο 62’.

 

Το χθεσινό παιχνίδι θύμισε τις πρώτες εβδομάδες παρουσίας του Πειραιώτη τεχνικού, όταν και επιχειρούσε να “φτιάξει” την αμυντική γραμμή, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Και, για να μην τα ρίχνουμε μόνο στον “Βάλε”, τόσο οι Ροζ-Βέλεθ, όσο και ο Κορχούτ βρέθηκαν σε επιεικώς κάτω του μετρίου βραδιά. Ασυνήθιστη εικόνα για τον Αρη των τελευταίων μηνών και ίσως το άγχος του “φαβορί” να λειτούργησε με αντίθετο τρόπο. Η χρονιά είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένη, γι’ αυτό και πρέπει να διατηρηθεί η ψυχραιμία ως προς τις απαιτήσεις.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (7/4)

 

X