ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το «ατόπημα» του Λουτσέσκου και ο open mind Φερέϊρα

Το «ατόπημα» του Λουτσέσκου και ο open mind Φερέϊρα

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για το ατόπημα του Λουτσέσκου, τα πετροδολάρια της Αλ Χιλάλ αλλά και τον ανοιχτόμυαλο Φερέιρα

Αγαπητή Metrosport 

«Αρχισα να αναλύω από πέρσι την Αλ Χιλάλ”, δήλωσε ο Λουτσέσκου και δεν γίνεται να μη θυμώσεις. Οχι γιατί αποφάσισε να πάει στη Σαουδική Αραβία για τα πετροδoλάρια,
εγκαταλείποντας τον ΠΑΟΚ, στον οποίο τάχαμου δήθεν εξακολουθούσε να έχει ισχυρό κίνητρο, αλλά γιατί σηκώθηκε και έφυγε με την έναρξη της προετοιμασίας και όχι πολύ νωρίτερα για να μειώσει όσο το δυνατόν τη ζημιά που υπέστη ο ΠΑΟΚ.

 

 

Το πιο τίμιο θα ήταν να πει “αντίο” όταν κόπασαν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Τέλος πάντων. Ο Ρουμάνος αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν θα ξεχάσει την προσφορά του, κανείς δεν θα ξεχάσει και τα “κουσούρια” του, αλλά το να συζητάμε κάθε τόσο και λιγάκι γι’ αυτόν δεν ωφελεί σε τίποτε. Αρκεί, φυσικά, να μη δίνει και ο ίδιος αφορμές.

 

 

Ας πάμε, λοιπόν, στο σήμερα. “Θέλουμε παίκτες που θα ανεβάσουν την ομάδα, διότι το να φέρουμε παίκτες που έχουν την ίδια ποιότητα δεν είναι λογικό”, είπε ο Μπράνκο. Ν’ αγιάσει το στόμα του. Το ρόστερ μιας μεγάλης ομάδας πρέπει κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται ποιοτικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστίθενται παίκτες καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν. Αλλο, όμως, να θέλεις και άλλο να μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις. Οπότε, ας περιμένουμε για να δούμε αν όντως θα ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ με τους παίκτες που αποκτήθηκαν και με αυτούς που θα αποκτηθούν, με την ευχή οι υπόλοιπες μεταγραφές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να προλάβουν να ενταχθούν στην ομάδα πριν αρχίσει η μάχη της πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Οσο για τον Φερέϊρα, του βγάζω το καπέλο. Στη θεωρία, τουλάχιστον, με πείθει και με το παραπάνω. Είναι όντως open mind. Παραθέτω ορισμένα μόνο αποσπάσματα από τις χθεσινές δηλώσεις του για να καταλάβει ο καθένας για τι είδους προπονητή μιλάμε: “Εχουμε τη βάση της ομάδας αλλά δεν αρκεί. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική. Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε μεταγραφές για να ανεβάσουμε το επίπεδο… Πρώτα βλέπω τι παίκτες έχω. Μετά προσπαθώ να βρω το σύστημα για να πάρω το μάξιμουμ από αυτούς. Δεν ακολουθώ τυφλά ένα σύστημα. Είναι κάτι που αλλάζει σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Αρχίζω να νιώθω και σε τι νιώθουν άνετα οι οι ίδιοι οι παίκτες… Το ποδόσφαιρο είναι κάτι απλό. Ζητάω από τους παίκτες μου να κάνουν σωστά τα απλά πράγματα. Αυτό είναι το δύσκολο στο ποδόσφαιρο».

 

Μη μπορώντας να διαφωνήσω,


Στέλιος Γρηγοριάδης

 

X