ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το απόλυτο μετράει από τον σ-έξι ΠΑΟΚ!

Το απόλυτο μετράει από τον σ-έξι ΠΑΟΚ!

Ο Γιώργος Ζαϊρης αρθρογραφεί για τον Δικέφαλο που παραμένει η μόνη ομάδα που μετρά το απόλυτο στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ από χθες το απόγευμα είναι η μοναδική ομάδα στη Super League που έχει το απόλυτο.

 

Εξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχοντας δώσει ενδιάμεσα και άλλα παιχνίδια για την Ευρώπη. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως κανείς χθες δεν πρέπει να σταθεί στη μέτρια εμφάνιση –κυρίως του πρώτου μέρους- ή στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Αφενός διότι ο ΠΑΟΚ δυο 24ωρα πριν είχε μόλις επιστρέψει από τη Λευκορωσία κι αφετέρου διότι  κανείς δε θα θυμάται πώς κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα όταν ο Δικέφαλος θα σηκώνει την κούπα.

 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ολοκλήρωσε μια σειρά συνεχόμενων αγώνων  με το πρόσημο να είναι άκρως θετικό και σε ότι αφορά την ψυχολογία και σε ότι αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Και είναι σίγουρο πως αυτή η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να αδειάσουν το μυαλό τους γιατί η ψυχολογική κούραση είναι αυτή που εμποδίζει πολλές φορές τα πόδια να αποδώσουν. Τι κρατάω από το χθεσινό ματς; Εκτός αγωνιστικού χώρου το ότι σε ένα ματς ΜΗ εμπορικό βρέθηκαν στην Τούμπα περισσότεροι από 24.000 φίλοι του Δικεφάλου. Αυτό το ΚΕΡΔΙΣΕ η ομάδα μέσα από τα αποτελέσματα της. Εντός αγωνιστικού χώρου είναι ξεκάθαρο πως ο Ματζουράκης έβαλε μπροστά στην εστία του Χουάντερσον ένα λεωφορείο και δεν άλλαξε το πλάνο του ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ σκόραρε πολύ νωρίς. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό από τον Απόλλωνα. Κέρδος πως ο Μαουρίσιο απέδειξε πως είναι σε διαρκή ανοδική πορεία. Κρατώ την ωραία κομπίνα στη φάση του γκολ του. Δουλεμένη φάση και χρειάζονται και τέτοιες για να αιφνιδιάσεις τον αντίπαλο.

 

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ πάει στη διακοπή ΠΡΩΤΟΣ και έχοντας καλύψει και την τιμωρία των δυο βαθμών με την οποία μπήκε στο Πρωτάθλημα. Κλείνω με όλα εκείνα τα έντονα συναισθήματα που βίωσα τόσο στα Τέμπη όσο και στην Τούμπα. Εξι αδικοχαμένα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. Ο Σαββίδης τα είπε όλα: «Του χρόνου τέτοια μέρη, εδώ στα Τέμπη, να είμαστε εδώ με το τρόπαιο του Πρωταθλήματος». Μακάρι. Η ομάδα αποδεικνύει και θέλει και μπορεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/10)

X