ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Της στήριξης το ανάγνωσμα

Της στήριξης το ανάγνωσμα

Ο Μάνος Χατζάκης γράφει για την τέταρτη σερί ήττα του Αρη και την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Πάκο Ερέρα

Η τέταρτη διαδοχική απώλεια έρχεται σε χρονικό σημείο, που δεν το λες και εκτός προγράμματος. Τα αποτελέσματα είναι υπεύθυνα για τη διαμόρφωση της πραγματικότητας και λιγότερο η απόδοση εντός αγωνιστικού χώρου. Γιατί, όταν η ομάδα χάνει, τότε λίγοι θα θυμούνται εάν έπαιξε καλά ή όχι.

 

Ο Αρης δεν ήταν κακός απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν και τόσο καλός, όμως, για να ζορίσει τους “ερυθρόλευκους”. Ανά διαστήματα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν ό,τι τους αναλογούσε, αλλά υστέρησαν στο “κάτι παραπάνω”, με αποτέλεσμα να παραμείνουν με άδεια χέρια για ένα ακόμη ματς.

 

Ο Πάκο Ερέρα θα γίνει -τις επόμενες ώρες- το επίκεντρο των συζητήσεων. Ο Ισπανός συνέχισε τα “πειράματα” και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, έως ότου βρει το σχήμα, που του πάει. Στην Ελλάδα, όμως, η υπομονή δεν είναι το φόρτε μας, ειδικά, όταν οι προσδοκίες ξεπερνούν τα όρια του εφικτού. Πλέον, ήρθε η στιγμή, για να δοκιμαστούν και τα αντανακλαστικά της διοίκησης.

 

Ο κύκλος των συζητήσεων για το μέλλον του κόουτς έχει ανοίξει, εδώ και λίγες εβδομάδες, όσο κι αν δεν το παραδέχονταν ορισμένοι. Ο 65χρονος τεχνικός στήριξε τους ποδοσφαιριστές του, έκανε αλλαγές, έδωσε ευκαιρίες και στους παραγκωνισμένους, αλλά αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι τον εκθέτουν. Το ερώτημα, που τίθεται, είναι αν ο ίδιος ο προπονητής θα έχει τη στήριξη των από... πάνω του.

 

Μπροστά υπάρχει παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα και ακολουθεί διακοπή, λόγω εθνικών ομάδων. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν άμεσα, ώστε να γνωρίζει και ο Ερέρα και οι παίκτες, αλλά και ο κόσμος ότι αυτός είναι ο άνθρωπος, που θα οδηγήσει την ομάδα στον στόχο της 5άδας. Το έδαφος -λόγω αποτελεσμάτων- μοιάζει πρόσφορο για πιθανή αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι παράμετροι των αποφάσεων για στήριξη ή απομάκρυνση. Παρλάλληλα, θα δοθούν και απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, σχετικά με την ευρύτερη λειτουργία του “κιτρινόμαυρου” οργανισμού.

X