ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Της κακομοίρας: Το ξεπούλημα θα το βρούμε μπροστά μας

Της κακομοίρας: Το ξεπούλημα θα το βρούμε μπροστά μας

Ο Γρηγόρης Κόκκινος και ο Κωστής Ραπτόπουλος σχολιάζουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό και γίνεται... «Της κακομοίρας»

Γνώριζα ότι μας κάνουν κουμάντο οι Ευρωπαίοι με τα μνημόνια και οι Έλληνες πολιτικοί τους ακούνε πιστά. Η χώρα είναι υπό επιτήρηση στα πάντα, οι συντάξεις έχουν πιάσει πάτο όπως και οι βασικοί μισθοί, αλλά αυτό που έγινε με τη Μακεδονία είναι πέρα από κάθε λογική. Ξεπουλήσαμε το όνομα και οι Ευρωπαίοι όπως και οι γείτονες πανηγυρίζουν, αφού παραχαράχθηκε η ιστορία και θα ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε.

 

Ρε δεν σου έλεγα τόσο καιρό ότι τσάμπα φωνάζετε, τσάμπα τρέχετε στα συλλαλητήρια, το όνομα το έχουμε δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια; Μια τελειωμένη ιστορία ήταν, απλά τώρα σας την παρουσίασαν με βούλα και υπογραφή. Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί έπρεπε να έχουν τη γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ και ήταν λογικό ο Αλέξης να τους κάνει αμέσως το χατίρι, δείχνοντας πόσο υπάκουος είναι.

 

Ρε ποιοι Αμερικανοί και ποιοι Σκοπιανοί, με δουλεύεις τώρα; Το κρατίδιο αυτό δημιουργήθηκε από τον Τίτο, είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες και φυσικά τους Μακεδόνες. Οι Μακεδόνες είναι αρχαίοι Έλληνες, αυτή είναι η ιστορία. Με το ζόρι θα πρέπει να την αλλάξουμε; Για ποια μακεδονική ιθαγένεια μιλάνε και για ποια μακεδονική γλώσσα;  Εδώ μιλάμε για άτακτη υποχώρηση με ελαφρά πηδηματάκια από τους κυβερνώντες.

 

Ε τότε για ποιο λόγο φοβόμαστε, ρε Γρηγόρη; Η κυβέρνηση δε βλέπει ότι θα έχει πολιτικό κόστος και μπορεί να χάσει την εξουσία; Πιστεύεις ότι είναι τόσο υπάκουοι άρα είναι ανθέλληνες ή ότι δέχονται πιέσεις που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά; Για μένα το σωστό και το δίκαιο είναι να μας πούνε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις όλης αυτής της ιστορίας.

 

Δεν βλέπεις ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες σε τέτοια ζητήματα όταν ξεπουλάς το όνομα; Αφού είναι Σλάβοι οι άνθρωποι, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό θα το βρούμε μπροστά μας; Τόσα χρόνια το μόνο που κάνουν όλοι μας οι γείτονες είναι να αμφισβητούν την εδαφική μας κυριαρχία.

 

Προς το παρόν η καθημερινότητα μας δεν επηρεάζεται. Αν σε βάθος χρόνου αμφισβητήσουν την εδαφική μας κυριαρχία, θα γίνει με άλλο τρόπο, να είσαι σίγουρος Γρηγόρη μου.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

ΟΧΙ

 

Θέλει να το λέει η ψυχή σου, να έχεις αρχές πιστεύω και να αγαπάς λίγο αυτά τα ιερά χώματα. Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο και δυστυχώς μας κουνάνε συνεχώς το δάχτυλο προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είμαστε λάθος. Πόσο πιο κάτω να πάμε δηλαδή όταν με τόσο μεγάλη ευκολία λέμε «σιγά μωρέ δεν τρέχει και τίποτα». Ένας Έλληνας να λέει «όχι» δεν υπάρχει;

 

 

Ισπανία

 

Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης ο νέος της καφετζής Ζουλέν Λοπετέγι -ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας- και η Ομοσπονδία τον απέλυσε παραμονή του Μουντιάλ. Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες Εθνικές ομάδες του πλανήτη που η Ομοσπονδία της έδειξε ότι δεν δέχεται να την χρησιμοποιούν και πήρε μια πολύ δύσκολη αλλά σωστή απόφαση.

 

 

Η Μακεδονία είναι Ελληνική

KOK Δεν μπορώ να πιστέψω την ευκολία με την οποία υποχώρησε

ΡΑΠ Γιατί πιστεύεις ότι οι άλλοι στη θέση του θα έκαναν κάτι διαφορετικό;

 

 

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Γκερέρο

 

Είναι αυτή η ελληνοποίηση του Ολυμπιακού που έχει κάνει τον κόσμο να είναι σφιγμένος ενόψει της νέας σεζόν. Ο Γκερέρο για σέντερ φορ όμως είναι η απόδειξης της ρηχής μεταγραφικής περιόδου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Ανσαριφάρντ μπροστά του είναι Βαν Μπάστεν.

 

 

Πρίγιοβιτς

 

Από εδώ το έχουν από εκεί το έχουν, το φέρνουν σιγά- σιγά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι ο Πρίγιοβιτς θα πουληθεί. Και προσέξτε πού είναι το λάθος. Ενώ έχουν πει ότι θα πουληθεί μόνο στην Ευρώπη, τώρα μιλάνε και για Κίνα και Αραβία.

X