ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Της κακομοίρας: Τελικά μας χρειάζονται ξένοι διαιτητές

Της κακομοίρας: Τελικά μας χρειάζονται ξένοι διαιτητές

Ο Γρηγόρης Κόκκινος και ο Κωστής Ραπτόπουλος σχολιάζουν την παρουσία Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου και γίνεται... «Της κακομοίρας»

Πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είχε γίνει ο κακός χαμός με το ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα. Η επιλογή του Ισπανού Μπορμπαλάν αποδείχθηκε 100% σωστή, αφού και πέναλτι έδωσε και κάρτες μοίρασε, αλλά κανείς δεν έχει παράπονο από τη διαιτησία του. Οι δε ποδοσφαιριστές στη διάρκεια του αγώνα ήταν άψογοι απέναντι του, με αποτέλεσμα να πάνε όλα κατ’ ευχή και χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Σιγά τη διαιτησία που είχαμε στον τελικό. Αν ήταν Έλληνας διαιτητής θα γινόταν της Πόπης. Θα είχαμε διαμαρτυρίες για τον καταλογισμό του πέναλτι, για τον δε επόπτη θα ούρλιαζε όλος ο κόσμος γιατί έκανε τουλάχιστον πέντε λανθασμένες υποδείξεις. Και σιγά τις δύσκολες φάσεις που είχε ο τελικός για τον Ισπανό. Όσο για το πειθαρχικό κομμάτι όλοι θα έλεγαν ότι θα μπορούσαν να δοθούν κι άλλες κάρτες.

 

Δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του, ούτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ούτε και μετά από αυτόν. Αυτό που μου έκανε μεγάλη όμως εντύπωση, ήταν η στάση των ποδοσφαιριστών απέναντι του. Κύριοι με κεφαλαία γράμματα ειδικά στις αποβολές. Γιατί να μην έχουν την ίδια συμπεριφορά και με τους Έλληνες διαιτητές; Μόνος σου ο είπες ότι με Έλληνα θα γινόταν χαμός.

 

Γιατί οι Έλληνες διαιτητές επηρεάζονται, κατευθύνονται και το οποιοδήποτε σφύριγμα τους εμπεριέχει δόλο, φόβο και πάρα πολύ μεγάλη προκατάληψη από τη μεριά των ποδοσφαιριστών και του κόσμου. Για αυτό παίκτες, προπονητές, διοίκηση και κόσμος σεβάστηκαν όλες τις αποφάσεις του και δεν είχαμε παρατράγουδα. Προτείνω ξένους διαιτητές και στο ελληνικό Πρωτάθλημα που σε συνδυασμό με το VAR θα φέρουν τον κόσμο στα γήπεδα.

 

Δηλαδή δεν βλέπεις άλλη λύση; Δεν θα έχουμε λάθη από τους ξένους διαιτητές; Δεν παίζει ρόλο τελικά και η προκατάληψη που ως ένα σημείο είναι δικαιολογημένη, από την μεριά των ανθρώπων των ομάδων; Ξένοι μας διοικούν στην πολιτική, ξένοι μας χρειάζονται και στο ποδόσφαιρο;

 

Δεν θα υπάρχει προκατάληψη ακόμα και όταν γίνονται λάθη. Θα θεωρούνται ανθρώπινα και όχι εσκεμμένα όπως γίνεται τώρα. Οπότε ξένοι και πάλι ξένοι διαιτητές μήπως δούμε καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρο.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

 

Χριστοδουλόπουλος

 

Το είχα γράψει πριν καιρό ότι ο Χριστοδουλόπουλος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Οι λόγοι είναι δυο. Ο πρώτος ότι θέλει να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο στο τέλος της καριέρας του και ο δεύτερος ότι ο «Τίγρης» θέλει να κλείνουν οι δουλειές με τους δικούς του όρους. Αυτό δεν το διαπραγματεύεται ποτέ.

 

Ομολογία

 

Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα το να υποψιάζεσαι κάτι, από το να το μαθαίνεις με δημόσια ομολογία. Ψήφισαν οι ομάδες στο συνεταιρισμό της Superleague για να αλλάξει ο κανονισμός για την αδειοδότηση. Και δεν πήγε να ψηφίσει η Κέρκυρα. Και βγάνει μετά ο Ιβάν Σαββίδης και δηλώνει ότι αυτός έσωσε τον Παναθηναϊκό… Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

 

Πολύ καλός ο Ισπανός

 

KOK Είχα τις αμφιβολίες μου αλλά ήταν εξαιρετικός ο Ισπανός στον τελικό

ΡΑΠ Ο χειρότερος ξένος διαιτητής είναι ο καλύτερος Έλληνας

 

 

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Τρύπημα

 

Οι δικαιολογίες των φίλων της ΑΕΚ περί τρυπήματος από Λάζαρο, Βράνιες και Χιμένεθ, δεν μπορούν να μειώσουν την αξία της κατάκτησης του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Και στο φινάλε κάθε εταιρία πρέπει να φροντίζει να έχει ικανοποιημένους τους εργαζομένους της.

 

 

Μαύρη λίστα

 

Πριν ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η εταιρία είναι να ξεβρωμίσει τη σαβούρα με μια πολύ ωραία μαύρη λίστα. Για να βάλεις καινούργια έπιπλα στο σπίτι σου πρώτα πρέπει να πετάξεις τα παλιά.

X