ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Της κακομοίρας: Αυτή η αναδιάρθρωση είναι μια μπούρδα

Της κακομοίρας: Αυτή η αναδιάρθρωση είναι μια μπούρδα

Ο Γρηγόρης Κόκκινος και ο Κωστής Ραπτόπουλος σχολιάζουν τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και γίνεται... «Της κακομοίρας»

 

Η αναδιάρθρωση που ακούμε τόσο καιρό από τον υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Βασιλειάδη, πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα με τις ευλογίες του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου. Το πρόβλημα είναι ότι τα Πρωταθλήματα έχουν αρχίσει και οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής θα παίξουν χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ αυτές που θα πέσουν από την Α΄ δεν θα χάσουν μια, αλλά δύο κατηγορίες. Κάτι δεν πάει καλά.

 

Δεν έχω καμία απαίτηση από τον Γραμμένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είτε υπάρχει είτε όχι, είναι το ίδιο πράγμα. Το θέμα είναι το τι κάνει ο Βασιλειάδης και μέχρι πού θα το τραβήξει. Ως παλιός κομμουνιστής μεγάλωσε με τη νοοτροπία, που λέει «μισώ τον επαγγελματικό αθλητισμό». Αθλητισμό σίγουρα δεν έχει κάνει αν κρίνω από το παρουσιαστικό του και έχουμε με τους κυρίους «δεν υπάρχω και δεν ξέρω».

 

Το να μου σκιαγραφείς ποιος είναι ο υφυπουργός και ποιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι καλοδεχούμενο. Το να μην τους πιστεύεις σε αυτό που πάνε να κάνουν θεμιτό. Εδώ όμως μιλάμε για ισοπέδωση των πάντων, για απώλειες στις ομάδες των μικρών κατηγοριών που δεν αναπληρώνονται με τίποτα. Για ποιο λόγο να κάνουν πρωταθλητισμό όλες οι ομάδες, αφού είτε κερδίζουν, είτε χάνουν, είτε τερματίσουν πρώτοι, είτε τελευταίοι δεν έχει καμία σημασία;

 

Θα σου κάνω μια ερώτηση ρε Γρηγόρη και θέλω να μου απαντήσεις σοβαρά. Από όσα έχουν πει και υποσχεθεί ότι θα κάνουν οι Τσίπρας, Καμμένος και Βασιλειάδης, έχουν κάνει τίποτα; Ε, λοιπόν να είσαι σίγουρος ότι ούτε η αναδιάρθρωση αυτή θα γίνει, γιατί έχουν ξεσηκωθεί τα σωματεία και είμαστε σε μια περίοδο που αυτοί μετράνε και την τελευταία ψήφο.

 

Ρε Κώστα αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει πιο μακροπρόθεσμα και χωρίς να προκύπτουν τέτοια ζητήματα με τόσο σοβαρές επιπτώσεις. Αυτοί οι προκομμένοι που το έφεραν στον Βασιλειάδη, είναι δυνατόν να μην βλέπουν τις συνέπειες; Να μην βλέπουν, αν θέλεις, και τις επιπτώσεις που θα έχουν ενόψει εκλογών;

 

Ενόψει εκλογών λοιπόν δεν τον συμφέρει τον Βασιλειάδη να έχει τα σωματεία εναντίον του. Για μένα θα πρέπει να γίνει η Β΄ Εθνική όπως παλιά με δύο ομίλους, βόρειο και νότιο από 20 ομάδες και ερασιτεχνική η Γ΄ Εθνική σε οκτώ ομίλους.

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

 

Βλαχοδήμος

 

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Θέλω να παραμείνω ρομαντικός γιατί κάποια πράγματα βγάζουν μάτι. Τώρα ξύπνησαν για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ότι θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν να παίξει με την εθνική μας ομάδα, τώρα που η Μπενφίκα έβαλε ρήτρα πώλησης 60 εκατομμύρια; Καλοί και εξαιρετικοί οι Πασχαλάκης, Μπάρκας, αλλά ο κορυφαίος είναι ο Οδυσσέας.

 

 

VAR

 

Αυτό που περιμέναμε να γίνει πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναβάλλεται για του χρόνου… πρώτα ο Θεός. Αυτό που εφαρμόζεται στα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, που αποδίδει δικαιοσύνη κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και όχι απόλυτα δεν θα το δούμε φέτος στα ελληνικά γήπεδα. Το γιατί είναι μια καλή απορία η οποία όμως δύσκολα θα βρει απάντηση. Ποιοι δεν το θέλουν φέτος και γιατί;

 

 

Θα τολμήσουν να κάνουν την αναδιάρθρωση

ΚΟΚ Το ότι δεν γίνεται συμφωνούμε, αλλά αν το τολμήσουν τι γίνεται;

ΡΑΠ H λέξη τόλμη, τουλάχιστον για τον Γραμμένο, είναι άγνωστη.

 

 

ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ιβάν

 

Δεν ξέρω γιατί τον κατηγορεί η CIA και το FBI τον Ιβάν Σαββίδη, εγώ ξέρω ότι φροντίζει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ρωσίας και είναι πολύ λογικό. Ο Τσίπρας όμως ακολουθεί πιστά τις εντολές της Δύσης και είναι ο καλύτερος φίλος των Αμερικανών.

 

 

Ουάρντα

 

Από το ρεπορτάζ καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ουάρντα είναι τελειωμένος από τον ΠΑΟΚ. Τα διαδοχικά νυχτοπερπατήματα του εφόσον βλέπουν το φως της δημοσιότητας και βγαίνουν μάλιστα σε πρωτοσέλιδα, δείχνουν ότι η απόφαση πάρθηκε. Μεγάλο λάθος που δεν άλλαξε μάνατζερ όπως ο Πασχαλάκης.

X