ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Την Παρασκευή στη Μεταμόρφωση το «ύστατο αντίο» στον Σφαιρόπουλο

Την Παρασκευή στη Μεταμόρφωση το «ύστατο αντίο» στον Σφαιρόπουλο

Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα, η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του παλαιμάχου των Ποντίων

Μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του Απόλλωνα, ένας από τους ποδοσφαιριστές που δόξασαν την φανέλα του συλλόγου στα τέλη της δεκαετίες του ΄50 και αρχές του ΄60, ο Σάββας Σφαιρόπουλος, δε βρίσκεται πια στη ζωή. 

 

Εφυγε στα 83 του χρόνια και βύθισε στο πένθος την κοκκινόμαυρη οικογένεια, η οποία θα τον αποχαιρετήσει την ερχόμενη Παρασκευή στη Μεταμόρφωση (13.00). Ανακοινώσεις εξέδωσαν ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης. 

 

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη: 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Απόλλωνος Καλαμαριάς σε έκτακτη αυτού συνεδρίαση, με αφορμή τον θάνατο του Ιδρυτικού μέλους του και πρώτου Προέδρου του Συλλόγου μας αποφάσισε: 

1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους γιους του Γιώργο και Γιάννη Σφαιρόπουλο και την αμέριστη συμπαράσταση του. 

2) Σύσσωμο να παραστεί στην εξώδειο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη Καλαμαριάς την Παρασκευή 16/03/2018, στις 13:00 το μεσημέρι.

3) Να ενημερώσει όλα τα μέλη του προκειμένου να παραστούν.

4) Να γνωστοποιήσει στην Π.Α.Ε Απόλλων Πόντου ώστε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνος της Κυριακής με τον Αιγινιακό

 

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Τα θερμά της συλλυπητήρια εκφράζει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ στους οικείους του εκλιπόντος Σάββα Σφαιρόπουλου, ο οποίος διετέλεσε ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και μετέπειτα είχε συμβολή στα διοικητικά της ομάδας. Υπήρξε ένας άνθρωπος με σπάνιο χαρακτήρα, μεγάλη προφορά στον σύλλογο και η ΠΑΕ θα προφέρει στεφάνι στην εξόδιο Ακολουθία που θα τελεσθεί την Παρασκευή (16 Μαρτίου) ώρα 13:00. Ο Σάββας Σφαιρόπουλος αγωνίστηκε, ως μέσος,στον Απόλλωνα την διετία (1959-1961) που η ομάδα μας βρέθηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική και το καλοκαίρι του 1961 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Παράλληλα φοιτούσε στο τμήμα Ιατρικής Αθηνών και μετέπειτα στο τμήμα Οδοντιατρικής Αθηνών, με συνέπεια σε ηλικία 26 ετών να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την επιστήμη του δημιουργώντας οδοντιατρείο στην Καλαμαριά».

 

Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη: 

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ.Κ. Απόλλωνα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας! Ο Σάββας Σφαιρόπουλος υπήρξε ένας αθλητής που κόσμησε τον Απόλλωνα, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας και σπουδαίος επιστήμων.Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια και στα δύο άξια τέκνα του Γιώργο και Γιάννη και στις οικογένειες αυτών».

 

X