ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Την ΕΡΤ τη θέλουν όλοι και απαιτούν να είναι πολυφωνική

Την ΕΡΤ τη θέλουν όλοι και απαιτούν να είναι πολυφωνική

Η κοινή λογική δεν συγχωρεί την χειραγώγηση, από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενός στρατού 2.600 ατόμων, που χρηματοδοτείται από τους 11 εκατ. Ελληνες

 

Την ΕΡΤ ανέκαθεν την πληρώναμε και ανέκαθεν ντρεπόμασταν για την αναξιοπιστία της. Ακόμη και ο πιο φανατικός υποστηρικτής του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος ένιωθε ότι η προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης προσέβαλε τη νοημοσύνη του. Το ίδιο ένιωθε και ένα μικρό παιδί.

 

Γιατί δεν χρειαζόταν καν να είσαι μυημένος στην πολιτική για να καταλάβεις ότι η δημόσια τηλεόραση ακολουθεί σταθερά και επίμονα φιλοκυβερνητική γραμμή και αποτελείται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από ημέτερους, πειθήνια όργανα των κυβερνώντων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, το τερμάτισε. Για να εκτονώσει το απωθημένο του μικρού κόμματος που ούτε τα υψηλόβαθμα στελέχη του πίστευαν ότι θα κυβερνήσουν ποτέ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις αξιοπρέπειας, τα δελτία ειδήσεων αποτελούν αποθεωτικά δελτία Τύπου των αποφάσεων και των τοποθετήσεων των μελών της κυβέρνησης, ενώ οι παρουσιαστές των εκπομπών πολιτικού διαλόγου ξεπερνούν σε εμμονές και φανατισμό ακόμη και τον Τσίπρα.

 

Για όσους αναζητούν τις αιτίες της έκπτωσης των δημοσιογράφων στη συνείδηση της κοινής γνώμης, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δίνει μια εξήγηση. Οπως και η άγαρμπη προσπάθειά τους να αλλάξουν στάση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών...

 

Τώρα, ενόψει της πιθανολογούμενης αλλαγής κυβέρνησης μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, το ερώτημα που τίθεται δημοσίως από τις εκπομπές της ΕΡΤ σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι τι θα αλλάξουν στην ΕΡΤ αν γίνουν κυβέρνηση. Το ερώτημα τίθεται εν ονόματι, λένε οι ερωτώντες, των 2.600 εργαζομένων στην ΕΡΤ. Και οι της Νέας Δημοκρατίας απαντούν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, παρά μόνο θα απομακρυνθούν κάποιοι σκληροί προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ και θα κοπούν κάποιες ακριβές εξωτερικές παραγωγές, διότι οι πολυάριθμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ φτάνουν και περισσεύουν για να εκτελέσουν αυτοί τις παραγωγές, ώστε να πάψει η σπατάλη των χρημάτων που προέρχονται από το υστέρημα 11 εκατομμυρίων Ελλήνων. Αν κάνουν μόνο αυτό, έχει καλώς και το δίκιο θα είναι με το μέρος τους. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα διορίσουν άλλους προπαγανδιστές. Η διαφορά θα είναι στο χρώμα. Οι ροζ προπαγανδιστές θα αντικατασταθούν με γαλάζιους.

 

Θα το δούμε. Μέχρι τότε επίκαιρο θα είναι, όπως πάντα ήταν, το ερώτημα αν χρειάζονται 2.600 υπάλληλοι για την ΕΡΤ. Ναι, δεν μιλάμε μόνο για την τηλεόραση, αλλά και για τη ραδιοφωνία, δεν μιλάμε μόνο για παραγωγούς και δημοσιογράφους, αλλά και για τεχνικούς και για διοικητικούς και για διάφορες άλλες ειδικότητες, ωστόσο το ερώτημα παραμένει και είναι εύλογο: Για τα προσφερόμενα προιόντα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι απαραίτητα 2.600 άτομα; Μπορεί και ναι. Μπορεί και όχι, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας, η οποία έχει πλήξει βάναυσα τον χώρο των ΜΜΕ.

 

Εκείνο που σίγουρα δεν μπορεί να αποδεχτεί η κοινή λογική είναι να υπάρχει ένας ολόκληρος στρατός μισθοδοτούμενος από όλους τους Ελληνες πολίτες, που να χειραγωγείται και να κατευθύνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ναι, τη θέλουμε την ΕΡΤ γιατί μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά τη θέλουμε ουδέτερη και πολυφωνική.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (12/6)

X