ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τιμώρησαν την αλαζονεία της κυβέρνησης οι πολίτες΄

Τιμώρησαν την αλαζονεία της κυβέρνησης οι πολίτες΄

Ηταν τεράστια η διαφορά με την οποία κέρδισε τις ευρωεκλογές η ΝΔ. Δεν περίμεναν να είναι τόσο μεγάλη ούτε τα ίδια της τα στελέχη.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και των περιφερειακών εκλογών, σε όσες από αυτές είχαμε νικητή από τον πρώτο γύρο, δείχνει ξεκάθαρα πόσο απογοητευμένοι και πόσο πληγωμένοι είναι οι πολίτες από όσα έχουν υποστεί τα τελευταία 4.5 χρόνια.

 

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι υπήρξε προχθές μια σκληρή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. Ότι οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν σκοπεύουν να ανεχτούν άλλο την αλαζονεία πολλών από τους υπουργούς της, τον διχαστικό λόγο κάποιων άλλων εξ αυτών, την κοροϊδία μέσω της παροχολογίας, την προκλητική στάση της στο εθνικό θέμα με τα Σκόπια.

 

Ηταν τεράστια η διαφορά με την οποία κέρδισε τις ευρωεκλογές η ΝΔ. Δεν περίμεναν να είναι τόσο μεγάλη ούτε τα ίδια της τα στελέχη.

 

Αποδείχθηκε, όμως, ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από λόγια, από υποσχέσεις που δεν γίνονται ποτέ πράξη, από την υποτίμηση της νοημοσύνης τους, από την προπαγάνδα που είναι στη ημερήσια διάταξη, την σκανδαλολογία.

 

Οι πολίτες αναζητούν την επιστροφή στην κανονικότητα. Θέλουν να ακούνε από την κυβέρνηση της χώρας μόνο πράγματα τα οποία είναι εφικτά. Δεν θέλουν να ζούνε με επιδόματα. Θέλουν δουλειές. Κανονικές δουλειές. Με κανονικό μισθό. Όχι δίωρα και τετράωρα.

 

Οι επαγγελματίες θέλουν ένα περιβάλλον το οποίο θα τους επιτρέπει να αναπτυχθούν. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Να μην τους παίρνει το κράτος τα λεφτά μέσα από την τσέπη με το έτσι θέλω για να δημιουργεί… ματωμένα πλεονάσματα.

 

Οι επιχειρήσεις και οι ξένοι επενδυτές θέλουν μια κυβέρνηση που θα το λέει και θα το εννοεί ότι την ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η δημιουργία πλεονασμάτων μέσα από αυτή.

 

Οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα θέλουν να σταματήσει η φτωχοποίηση. Να πάψει να είναι… πολιτική η φτωχοποίηση, η συμπίεση όλων προς τα κάτω. Να είναι όλοι ίσοι στην φτώχεια.

 

Οι πολίτες τιμώρησαν την κυβέρνηση, επειδή δεν ανέχονται, πλέον, να τους λέει ότι όλα πάνε καλά και αυτοί να βλέπουν κάθε μέρα πως τα προβλήματά τους παραμένουν και σε πολλές περιπτώσεις χειροτερεύουν κιόλας.

 

Γι’ αυτό και το κλίμα που δημιουργείται οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και πως δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να υποστεί μια εξίσου βαριά ήττα και στις εκλογές της 30ης Ιουνίου…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X