ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τι να πούμε, τι;

Τι να πούμε, τι;

Ο Άρης Νικολάκης αρθρογραφεί για τα όσα συνέβησαν στην χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα

ΩΡΑ 23:30 Τα λόγια είναι περιττά. Κι η ουσία είναι μία. Πήραν… Έκλεψαν την μπουκιά από το στόμα του ΠΑΟΚ. Δε μέτρησε το γκολ του στο 90ο λεπτό επειδή … Έτσι! 

 

Ουσιαστικά δεν υπήρξε αιτία για να μη μετρήσει. Τυπικά; Η αναφερόμενη ως αιτία, ο Μαουρίσιο – όντας εκτεθειμένος -  ουδεμία συμμετοχή είχε στη φάση του. Φυσικά κι ήταν στη φάση αλλά… Και την μπάλα δεν άγγιξε και την προσπάθεια του Μπάρκα δεν ενόχλησε.

 

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ  προσπάθησε με υπερέκταση. Δεν άγγιξε όμως, την μπάλα. Δίχως μάλιστα,  να ενοχληθεί από τον Μαουρίσιο ο οποίος ήταν πίσω του. Δεν επηρέαζε τον ορίζοντα του. Εξάλλου,ο βοηθός επόπτης… Η «αιτία του κακού», ουδέποτε σήκωσε τη σημαία του για να μη μετρήσει. Έτρεξε και προς τη σέντρα…

 

Α, και κάτι άλλο. Απλοϊκά, απλό. Εάν κι εφ’ όσον ο Μαουρίσιο δεν συμμετείχε στη φάση, θα άλλαζε η εξέλιξη της; Φυσικά, όχι!Τώρα, από εκεί και πέρα; Χάθηκε η ψυχραιμία. Και πως να μη χαθεί όταν παίρνουν… Κλέβουν, για να ακριβολογούμε, την μπουκιά από το στόμα του ΠΑΟΚ στο 90ο λεπτό; Δε θεωρούμε πως η απώλεια της ψυχραιμίας δικαιολογείται. Όπως και να το κάνουμε πάντως, ο βρασμός ψυχής εξηγείται…

 

Και κάτι ακόμη για τη συγκεκριμένη φάση. Από την επαφή της μπάλας με τα δίχτυα και για αρκετά δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι είχαν καταρρεύσει. Ο Μπάρκας ένιωθε τη γη να χάνεται από τα πόδια του. Συμπαίκτες του δεν είχαν κουράγιο, να σηκωθούν από  χορτάρι. Ουδεμία διαμαρτυρία τους. Έμοιαζαν χαμένοι. Με εξαίρεση τον Λαμπρόπουλο. Ξαφνικά βρέθηκε στο κάδρο η «αιτία του κακού», ο βοηθός διαιτητής. Αυτός είδε κάτι, το οποίο δεν φαίνεται. Ο διαιτητής το αποδέχθηκε. Δε μέτρησε το γκολ. Κι ακολούθησαν, όσα ακολούθησαν.

 

Οι διαστάσεις των αντιδράσεων του ΠΑΟΚ οφείλονται στη σημασία αυτού του γκολ, το οποίο δε μέτρησε… Έτσι; Αυτό το γκολ θεωρητικά του στερεί πλεονέκτημα στην διεκδίκηση. Καθώς δε, η στέρηση αυτού του πλεονεκτήματος γίνεται με ωμή κλοπή, οι αντιδράσεις εύλογα, είναι… Έξω φρενών.  Δεν χρειάζεται και κάτι παραπάνω, για να βγάλει τον οποιονδήποτε από τα ρούχα του. Η απώλεια της ψυχραιμίας φυσικά, δεν ωφελεί. Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.  Ο ΠΑΟΚ δεν θα αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα.

 

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ στον κρισιμότερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Με πολλούς παίκτες – ατού αλλά και με τον προπονητή του σε κακή βραδιά δεν αξιοποίησε την ηφαιστειώδη ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ιδιαίτερα στο Α΄ ημίχρονο ίσως, να ήταν και κακός ο ΠΑΟΚ. Στο Β’ βελτιώθηκε. Δίχως να φθάσει την απόδοση με την οποία έκανε την εκπληκτική πορεία μέχρι την κορυφή. Εν τούτοις έφθασε στην βρύση. Βρήκε το γκολ έχοντας πίστη και πάθος ακόμη και σε κακή βραδιά. Βοηθήθηκε κι από τον κόσμο και τον προπονητή (με τις διορθωτικές κινήσεις του) αλλά…

 

Τού έκλεψε την μπουκιά από το στόμα με την τόσο αναίτια, όσο κι αδικαιολόγητη απόφαση του ο βοηθός διαιτητής! Εξ αιτίας του δε μέτρησε το γκολ του Βαρέλα. Γιατί; Επειδή… Έτσι!

 

Κατά τα άλλα; Τα λόγια είναι περιττά!Και τι να πούμε; Για τις 30.000 κόσμο τη μία Κυριακή κι άλλες τόσες πάνω κάτω αυτή την Κυριακή; Με την υποδειγματική συμπεριφορά. Δεν άξιζαν,  όσα (δεν) έζησαν. Αδικήθηκαν. Όταν οι φίλαθλοι αδικούνται, βλάπτεται το ποδόσφαιρο.

 

Τι να πούμε λοιπόν; Λέμε απλά, πως τα λόγια είναι περιττά, την ώρα που το «τελειώνουν». Και ψυχραιμία…

X