ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θλίψη και οδύνη για τον Χρήστο

Θλίψη και οδύνη για τον Χρήστο

Η «Μ» και το metrosport.gr καταγράφουν το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

 

Ο χάρος έστησε καρτέρι στην επαρχία της Νάουσας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και άρπαξε με τρόπο τραγικό ένα νεαρό παλικάρι, τον 17χρονο Χρήστο Πετρίδη, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τη Νάουσα και γενικότερα την Ελλάδα, που δεν μπορούν να συνέλθουν από το ξαφνικό σοκ.

 

Ένας συνηθισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας Α΄ κατηγορίας Ημαθίας, ανάμεσα στη Χαρίεσσα και τη Μελίκη, έμελλε να γίνει το σκηνικό μιας ανείπωτης τραγωδίας. Στο 25ο λεπτό της συνάντησης ο νεαρός ποδοσφαιριστής, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σύγκρουση ή τραυματισμός, καθώς περπατούσε στο γήπεδο, στράφηκε στην αντίθετη κατεύθυνση και σωριάστηκε στο έδαφος. Υπέστη ανακοπή καρδιάς και λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Η κοινωνία της Νάουσας εξακολουθεί να παρακολουθεί με θλίψη και αμηχανία τα τεκταινόμενα. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός πάνω από την πόλη, πολλοί αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πώς χάθηκε τόσο άδοξα το παλικάρι, με τα ερωτηματικά να αιωρούνται πώς είναι δυνατόν να συμβεί τέτοια πρωτοφανής συμφορά.

 

Επανειλημμένες προσπάθειες


Από την πρώτη στιγμή που ο Χρήστος Πετρίδης έπεσε αναίσθητος στο έδαφος, η αντίδραση ήταν άμεση. Ο διαιτητής Στέφανος Παρασίου διέκοψε τον αγώνα και επενέβησαν από τη μια ο γιατρός του αγώνα, Φίλιππος Βάντσης, με τη συνεργασία του νοσηλευτή, Βασίλη Ντάμτσιου, αδελφού του προπονητή της Μελίκης, Γιώργου Ντάμτσιου, αλλά και με τις υπηρεσίες του επόπτη Λουκά Ρηγόπουλου, που γνωρίζει από πρώτες βοήθειες. Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στα επόμενα λεπτά, καθώς οι γονείς του παιδιού ήταν παρόντες και παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες να σωθεί το παιδί. Ο Βασίλης Ντάμτσιος σε δηλώσεις του επισήμανε πως έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον σώσουν, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τουλάχιστον 5 φορές τον επαναφέραμε στη ζωή, όμως ξανάφευγε». Ο Πετρίδης διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας, όπου επίσης οι γιατροί κατέβαλαν επανειλημμένες προσπάθειες να τον κρατήσουν ζωντανό. Χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπου όμως επιβεβαιώθηκε το τραγικό φινάλε. Το κακό είχε συντελεστεί.

 

«Συντετριμμένοι»


Αρκετοί είναι οι επιμέρους παράγοντες που επιτείνουν το μέγεθος της ασύλληπτης τραγωδίας. Από μόνο του το γεγονός του ξαφνικού θανάτου ενός νεαρού ατόμου είναι αρκετό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πόνος οξύνεται. Ο Χρήστος Πετρίδης είχε βγάλει κάρτα υγείας, έχοντας περάσει κανονικά από ιατρικές εξετάσεις, μάλιστα δύο φορές, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο. Προερχόταν από οικογένεια που ασχολείται με ιατρικά ζητήματα (η μητέρα του είναι νοσοκόμα στο νοσοκομείο Νάουσας) και είχε κάνει πολύ εμπεριστατωμένα όλες τις ιατρικές εξετάσεις. Πήγε πριν από ένα μήνα στη Χαρίεσσα ως δανεικός από τη Νάουσα, επιλέγοντας τη Χαρίεσσα διότι εκεί είχε φίλους και ήθελε να δώσει προτεραιότητα στο διάβασμα ενόψει πανελληνίων εξετάσεων, με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να ακολουθεί τους ρυθμούς προπονήσεων της Νάουσας. «Είναι πολύ κρίμα αυτό που συνέβη», τόνισε ο πρόεδρος της Χαρίεσσας, Χρήστος Βασιλειάδης, «είμαστε όλοι συντετριμμένοι και δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε πώς νιώθουμε. Είναι αδιανόητο, είναι φοβερό, έγινε μπροστά στα μάτια μας».

 

«Φτωχά τα λόγια»


Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας, Στέργιος Μουρτζίλας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον άτυχο παίκτη και σε μήνυμά του επισήμανε: «Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν αυτό που νιώθουμε όλοι αυτήν τη στιγμή. Ένα παιδί υπόδειγμα δεν είναι πια κοντά μας. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς του». Ο προπονητής του στη Χαρίεσσα, Χρήστος Μποζίνης, συμπαίκτες και προπονητές του στη Νάουσα, αλλά και πλήθος ομάδες και απλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, εξέφρασαν την οδύνη τους.

 

Η «κατάρα»


Η «φωτιά» των αιφνίδιων θανάτων αθλητών έχει ξαναχτυπήσει στον νομό Ημαθίας. Είναι το τρίτο συμβάν μέσα σε τρία χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί οι θάνατοι δύο τερματοφυλάκων, του 18χρονου Στέλιου Μαρκούση τον Σεπτέμβριο του 2015 (έπαιζε στην Κ20 της Βέροιας) και του 19χρονου Σταύρου Τσιάκου τον Μάρτιο του 2018 (έπαιζε στον Ολυμπιακό Νάουσας).

X