ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θείο δώρο και κατάρα στον ΠΑΟΚ του Ιβάν…

Θείο δώρο και κατάρα στον ΠΑΟΚ του Ιβάν…

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την αποτυχημένη μεταγραφή του εξαφανισμένου Ντοριάν Λεβέκ

Ο Ντοριάν Λεβέκ δεν ήρθε… δωρεάν στον ΠΑΟΚ. Όλο και κάτι, κόστισε η απόκτηση του. Κάποιος τον πρότεινε. Κάποιος (ο ίδιος;) έπεισε για την χρησιμότητα του. Ο ΠΑΟΚ…  Ο Ιβάν Σαββίδης δηλαδή… Πλήρωσε. Και τον απέκτησε.

  

Δεν γνωρίζουμε ποιος και πως ενεπλάκη στην απόκτηση του Γάλλου αμυντικού. Γνωρίζουμε απλά, πως οδεύουμε προς την ολοκλήρωση τ0υ Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος κι ο Ντοριάν Λεβέκ … Αποθεραπεύεται!

  

Κι έρχεται ο Λούμπος Μίχελ, να δηλώσει – επιτυχία της «Μ» η αποκλειστική συνέντευξη του – πως «ή θα παίξει άμεσα, ή θα φύγει τον Ιανουάριο». Τι ωραία που τα λέει ο Σλοβάκος. Θα φύγει τον Ιανουάριο. Μήπως κι όταν ήρθε ο Γάλλος,  ο Λούμπος Μίχελ… Ο οποιοδήποτε Λούμπος Μίχελ… Τον πλήρωσε; Ο ΠΑΟΚ πληρώνει. Ο ΠΑΟΚ χάνει.

  

Εδώ, προσοχή. Μην βιάζεστε. Μην σπεύδετε, να μας διορθώσατε. Φυσικά κι ο «τσάρος της Τούμπας» πληρώνει. Έτσι είναι. Δικά του είναι τα λεφτά. Ό,τι θέλει, τα κάνει. Στον ΠΑΟΚ τα δίνει. Κι ο ΠΑΟΚ τα χάνει. Ή – εάν επιθυμείτε – από τον ΠΑΟΚ χάνονται…

  

Αυτή ακριβώς είναι η αιτία, εξ αιτίας της οποίας οι φίλοι του «δικέφαλου» ανησυχούν. Για τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη ανησυχούν. Τα δίνει στον ΠΑΟΚ. Κι ο ΠΑΟΚ τα χάνει. Ο ΠΑΟΚ υφίσταται την ζημιά, ουσιαστικά. Ανησυχούν επειδή δεν αξιοποιούνται αγωνιστικά ενώ αξιοποιούνται σε όλες τις άλλες χρήσεις τους!

   

Ο «τσάρος της Τούμπας» είναι δώρο Θεού για τον ΠΑΟΚ. Ποια κατάρα όμως, δεν επιτρέπει τόσα χρόνια, να χαρεί ο ΠΑΟΚ όσο πρέπει αυτό το δώρο; Και ποια κατάρα δεν επιτρέπει στο δώρο αυτό, να δικαιωθεί;

  

Αυτό το οποίο συμβαίνει στον ΠΑΟΚ είναι μοναδικό στον κόσμο. Δεν είναι βέβαια, ανεξήγητη. Είναι όμως, φαινόμενο.

  

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητο κι αδέσμευτο λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» με τα χρέη. Έκανε την ΠΑΕ αυτόνομη κι αυτόφωτη οικονομικά. Έκανε τη νύκτα, ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλώντας – επιτέλους – το ξημέρωμα μιας άλλης εποχής στην ΕΠΟ. Θα κάνει και την Τούμπα τέτοια, που θα τρίβουν τα μάτια τους φίλοι κι αντίπαλοι.

  

Όλα αυτά βέβαια, τα έκανε μόνος του. Αυτός σκέφθηκε. Αυτός λειτούργησε. Αυτός αποφάσισε. Αυτός έδρασε. Αυτός έφερε αποτέλεσμα.

  

Αγωνιστικά δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε μόνος του. Θέλει προπονητή, θέλει παίκτες, θέλει επιτελείο, θέλει, θέλει, θέλει… Ίσως γι’ αυτό δεν δρέπει τόσο χρόνια καρπούς ενώ επενδύει μυθικά ποσά σε… καλλιέργειες τους!

  

Δε δρέπει επειδή αποδεικνύονται ανάξιοι – κατά κανόνα - της εμπιστοσύνης του προπονητές, τεχνικοί διευθυντές και λοιπές επιλογές του. Ανάξιοι κι αχάριστοι. Αγνώμονες…

  

Διαβάσατε τι είπε ελαφρά τη καρδιά ο Λούμπος Μίχελ. «Ή  θα παίξει άμεσα ή θα φύγει τον Ιανουάριο ο Ντοριάν Λεβέκ»! Μήπως χάνει κάτι Σλοβάκος; Ο οποιοσδήποτε Σλοβάκος, για να μην εκληφθεί ως προσωπική αιχμή (sic); Ή ο Δανός πριν από αυτόν; Δεκάρα δεν χάνουν. Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει το χρήμα. Ο ΠΑΟΚ το παίρνει. Και το πετά…

  

Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Λένε αλλάζει (ενεστώτας ο χρόνος) εφέτος. Από το στόμα τους και στου Θεού τ’ αυτί. Εάν πάντως, δεν αλλάξει έγκαιρα; Έτσι όπως είναι η κατάσταση; Ο ΠΑΟΚ χαΐρι δεν έχει. Κι ο Ιβάν… Η οικογένεια Σαββίδη θα κερνά ροδόσταμο και θα την ποτίζουν φαρμάκι.

  

Έχει ζήσει αυτήν την αχαριστία (και την αδυναμία, φυσικά) παικτών και προπονητών στο πετσί του ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Και καταλαβαίνει.

  

Μακάρι δε… Ευχόμαστε και προσευχόμαστε… να πέφτουμε έξω! Να λαθεύουμε πέρα ως πέρα… 

X