ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θετικός ο ΠΑΟΚ στην πρόταση της ΑΕΚ για... bonus round!

Θετικός ο ΠΑΟΚ στην πρόταση της ΑΕΚ για... bonus round!

Διαβάστε τι ετοιμάζεται να γίνει στο προσεχές ΔΣ της Σούπερ Λιγκ

Το πρωτάθλημα 2018-2019, η αναδιάρθρωση πέρασε, οι ομάδες μειώθηκαν σε 14 (μένει να μάθουμε αν ο ΟΦΗ ή ο Πλατανιάς θα είναι στη Σούπερ Λιγκ 1 αλλά το μόνο που έμεινε να γίνει γνωστό είναι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

 

Την Τετάρτη 22/2 η Σούπερ Λιγκ συνεδριάζει και ένα θέμα που θα συζητηθεί είναι ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020. Σύμφωνα με το dikisports, θα πέσει ξανά στο τραπέζι η πρόταση της ΑΕΚ για δύο γύρους 13 αγωνιστικών και ενδιάμεσος γύρος, ο λεγόμενος bonus round.

 

Ο ΠΑΟΚ αντιδρά στα play offs της Super League καθώς δεν θέλει ματς υψηλής έντασης στο τέλος του πρωταθλήματος και σκέφτεται να συμφωνήσει με την πρόταση της ΑΕΚ καθώς το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ που έχουν 7 ομάδες είναι δεσμευτικό και αφορά τουλάχιστον 32 αγωνιστικές. Αρα κάπου πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και στον ΠΑΟΚ σκέφτονται πως από το να έχουν πλέι οφ στο τέλος της χρονιάς προτιμούν μια τέτοια λύση. Φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης. 

 

Θυμηθείτε τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΑΕΚ:

 

Αυτή περιλαμβάνει δύο γύρους με τη διεξαγωγή 13+13 αγωνιστικών και έναν bonus round, σαν τα play offs, ο οποίος όμως, είναι ανάμεσα στους δύο γύρους και όχι στο φινάλε του πρωταθλήματος. Δηλαδή τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο!

 

Στο συγκεκριμένο γύρο θα δημιουργηθούν δύο γκρουπ: στο ένα θα είναι οι ομάδες που καταλάβουν την 1η, την 3η, την 5η, την 7η, την 9η, την 11η και την 13η θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου και στο άλλο οι ομάδες που θα πάρουν τις υπόλοιπες θέσεις (2η, 4η, 6η, 8η, 10η, 12η, 14η). Θα γίνουν έξι αγωνιστικές με ένα ρεπό για την κάθε ομάδα και οι βαθμοί θα προστεθούν στη βαθμολογία του πρώτου γύρου.

 

Υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές που μπορεί να συζητηθούν.

X