ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θεσσαλονίκη: Το μεγάλο σταυροδρόμι των γεύσεων

Θεσσαλονίκη: Το μεγάλο σταυροδρόμι των γεύσεων

Ο πλούτος της Περιφερειακής Ενότητας της Θεσσαλονίκης

 Το μεγάλο σταυροδρόμι των γεύσεων, των αρωμάτων και των χρωμάτων… Ανατολή και Δύση συνέθεσαν πολιτισμούς και γαστρονομία με σπάνια υλικά, μπαχάρια και βότανα και καθιέρωσαν τη Θεσσαλονίκη ως Μητρόπολη της γεύσης.

 

Με την πλούσια χλωρίδα η οποία την περιβάλλει, αποτελεί το κέντρο της γαστρονομίας, καθώς δέχεται πληθώρα προϊόντων από τις γύρω περιοχές.

 

Τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή είναι: δημητριακά, ελιές, λάδι, κρασί, όσπρια, ρύζι, φρούτα, κηπευτικά, ποικιλία γαλακτοκομικών, κρεατικών και ψαρικών, βότανα, τα οποία βρίσκονται ως επί το πλείστον στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, Μοδιάνο και Βλάλη (Καπάνι).

 

Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα τοπικά προϊόντα είναι το σουσαμένιο Κουλούρι Θεσσαλονίκης, σήμα κατατεθέν της περιοχής, το Γιαούρτι Δορκάδος, που τη συνταγή που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σκλύβρια της Ανατολικής Θράκης, τα κεράσια της Όσσας και το φημισμένο πικάντικο τοπικό κασέρι Σοχού.

 

Με τη Θεσσαλονίκη να αποτελεί την πολιτεία πολλών πολιτισμών, φημισμένα είναι και τα γλυκά όπως τα τρίγωνα Πανοράματος, το καζάν ντιπί και το τσουρέκι.

 

Τοπικά προϊόντα: δημητριακά, ελιές, λάδι, όσπρια, ρύζι, ποικιλία γαλακτοκομικών, κρεατικών και ψαρικών.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr/
facebook: https://www.facebook.com/pkmakedonias
twitter: https://twitter.com/PKMakedonias

X