ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΘΕΜΑ: Τα δικά του κουπιά γράφουν ιστορία

ΘΕΜΑ: Τα δικά του κουπιά γράφουν ιστορία

Ο Βασίλης Τσανταρλιώτης ρίχνεται στη μάχη κατάρριψης ενός ασύλληπτου ρεκόρ στην κωπηλασία εσωτερικού χώρου για 24 συνεχόμενες ώρες!

 

 

Μοιάζει πέρα από τη λογική. Ο 31χρονος, Βασίλης Τσανταρλιώτης όμως είναι εδώ, έτοιμος, να καταρρίψει ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Αύριο Παρασκευή, τελευταία μέρα του Μάρτη του 2017, ο Ελληνας πρωταθλητής αρχίζει στις 20:00 το βράδυ, στην “Κόκκινη Πλατεία” του Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ στην κωπηλασία εσωτερικού χώρου για 24 συνεχόμενες ώρες (314.348 μέτρα) με στατικό κωπηλατοεργόμετρο. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αποτελέσει παράλληλα και απόπειρα κατάρριψης του Guinness World Record (307.683 μέτρα), το οποίο αυτή τη στιγμή το κατέχει ο Νοτιοαφρικανός, Ράιαν Πάλμερ που το έκανε το 2012. 

 

Ο Τσανταρλιώτης είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που το έχει επαναλάβει. Είχε κωπηλατήσει ξανά για 24 ώρες και είχε πετύχει επίδοση η οποία απείχε μόλις 4.681 μέτρα από το προαναφερθέν ρεκόρ. Τώρα είναι έτοιμος να ανεβεί αυτός στην κορυφή. Τα νούμερα και η προσπάθεια μοιάζουν εξωπραγματικά. Ο αθλητής έχει δικαίωμα να κάνει διάλειμμα 10 λεπτών κάθε ώρα. Ετσι όμως, αποκλείεται να πάει για το ρεκόρ. Αρα, τι πρέπει να κάνει ο Βασίλης; Η “M” μίλησε μαζί του. “Θα πρέπει το συνολικό μου διάλειμμα μέσα στο 24ωρο να είναι 15-16 λεπτά”! Εκπληκτικό… 

 

Υπεραθλητής

 

Ο 31χρονος είναι ένας υπεραθλητής. Από το 1996 ως το 2005 ασχολήθηκε με την κωπηλασία. Από το 2007 μέχρι το 2013 ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και στο κικ μπόξινγκ έχει δύο πανελλήνιες θέσεις, μία δεύτερη το 2008 (στα 79 κιλά) και μία πρώτη, το 2012, στα -81. Από το 2013 μέχρι σήμερα ξανά κωπηλασία, μαζί και με υπεραποστάσεις στο τρέξιμο. Εχει αγώνα με 168 χιλιόμετρα στο βουνό και με 100 χιλιόμετρα στην άσφαλτο.

 

“Τρίπτυχο που κάνει θαύματα”

 

Εχει μάθει να κυνηγάει τα όρια. “Η κούραση είναι υποκειμενική για τον καθένα μας. Η κούραση θα έρθει από τη στιγμή που κυνηγάς τα όρια και τότε φροντίζεις να κάνεις ότι δεν βλέπεις. Και πάλι θέλει ψυχραιμία. Το σημαντικότερο είναι να νιώθεις το σώμα σου, τα μηνύματα που σου δίνει”, λέει και συνεχίζει: “Το τρίπτυχο για μένα, δεν είναι προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση. Το τρίπτυχο είναι συνέπεια, πίστη και -προπαντός- υπομονή. Αυτά τα τρία κάνουν θαύματα”. 

 

Η συγκεκριμένη ιδέα της κατάρριψης του συγκεκριμένου ρεκόρ ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι. Και μετά, αφοσιώθηκε στον στόχο. Την πρώτη φορά έφτασε πολύ κοντά. Το νέο ραντεβού είναι αύριο. “Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό για το οποίο ξεκίνησα χωρίς να αφήνω εκκρεμότητες”, λέει. 

 

Τα αγαπημένα του βιβλία

 

Ο Βασίλης είναι βιβλιοπώλης. Αυτή είναι η δουλειά του. Εκεί αφιερώνει 10-12 ώρες τη μέρα. Η προπόνηση γίνεται είτε το πρωί, πριν τη δουλειά, είτε μετά από αυτή. Μας λέει για αγαπημένα του βιβλία. “Ο βασιλιάς όλων, είναι το “Αγαπητέ Θεέ”. Οσες φορές κι αν το διαβάσεις πάντα θα κερδίσεις κάτι. Μας μεταβιβάζει μηνύματα που σπάνε κόκκαλα. Κι άλλο ένα -που είναι το μοναδικό βιβλίο που υπογράμμισα στις σελίδες του πολλά πράγματα- είναι το “Εξαήμερο του Αιώνα”, του υπερδρομέα, Γιάννη Κούρου. Είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο. Ο Κούρος αποτελεί πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για μένα, όπως και ο Πύρρος Δήμας. Αμφότεροι είναι αγαπητοί”. 

 

Μαζί με τον κόσμο

 

Οι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία αύριο να παρακολουθήσουν τη μοναδική αυτή προσπάθεια του Βασίλη Τσανταρλιώτη και να παρέχουν χρηματική, αλλά και υλική στήριξη (ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας) στο Παιδικό Χωριό SOS - Πλαγιαρίου. “Περιμένουμε τον κόσμο”, λέει ο Βασίλης και προσθέτει: “Θέλω να ευχαριστήστω το “Παραδοσιακό” που είναι ο υποστηρικτής μου, το διοικητικό τμήμα και το τμήμα μάρκετινγκ του Mediterranean Cosmos, την κοπέλα μου, τη Σοφία που με στηρίζει, ακούραστη, με πίστη και με όλη της τη δύναμη και τον καλό φίλο και συναθλητή μου, Παύλο Γαβριηλίδη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλασίας που θα είναι και σε αυτό το εγχείρημα δίπλα μου καταμετρώντας καθε λεπτομέρεια επί 24 ώρες”. 

X