ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΘΕΜΑ: Η καρδιά του ΠΑΟΚ «χτυπάει» στο κέντρο της Ευρώπης (pics)

ΘΕΜΑ: Η καρδιά του ΠΑΟΚ «χτυπάει» στο κέντρο της Ευρώπης (pics)

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου μετράει 15 χρόνια ζωής και είναι ένας δυνατός πυρήνας ΠΑΟΚτσήδων στην Γερμανία και το Metrosport.gr βρέθηκε εκεί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ: Πέτρος Χαριζακλής

 

O Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου ή αλλιώς PAOK Club Hannover μετράει κάτι λιγότερο από 15 χρόνια ζωής. Πιο συγκεκριμένα, ιδρύθηκε το 2003 και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα γίνει χορός για τον εορτασμό των 15 χρόνων με καλεσμένους πάνω 1.000 άτομα. Υπάρχει 7μελές προεδρείο που έχει αναλάβει τις τύχες και την οργάνωση του συνδέσμου.

 

 

Ο σύνδεσμος βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της πόλης του Αννόβερου και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, μιας και αριθμεί 100 μέλη. Αρκετά από τα μέλη βρίσκονταν στο σύνδεσμο στην επίσκεψή μας για τον αγώνα με τον Πλατανιά και μας υποδέχθηκαν με θέρμη ενώ ήταν πρόθυμοι να μας εξιστορήσουν ιστορίες για τις εκδρομές και στοιχεία για τον σύνδεσμο. Είδαμε παρέα το παιχνίδι όπου ο Δικέφαλος κέρδισε 3-0 την ομάδα του Πλατανιά, με τον Πρίγιοβιτς να ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

 

 

Η μακρινή Αστάνα και η αντιπροσωπεία στο ΟΑΚΑ

Τα μέλη του συνδέσμου οργανώνουν συχνά εκδρομές για τα παιχνίδια του Δικεφάλου στην Ελλάδα, κυρίως στην Τούμπα, αλλά και στην Ευρώπη που προσπαθούν να βρίσκονται σχεδόν σε όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πιο μακρινή εκδρομή τους ήταν στην Αστάνα, μια απόσταση 4.821 χιλιομέτρων, όπως μας είπαν.

 

 

 

Στον τελικό του Σαββάτου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 10 άτομα, με τον πρόεδρο να βρισκόταν εδώ και μέρες στην Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία του συνδέσμου πανηγύρισε μαζί με όλο τον κόσμο του Δικεφάλου το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας και έτσι η επιστροφή στην Γερμανία έγινε πιο ευχάριστη. Για την ακρίβεια έκαναν 2.500 χιλιόμετρα από το Αννόβερο για την Αθήνα και άλλα τόσα για να επιστρέψουν στην βάση τους όπου κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Δικεφάλου στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»

 

 

Ο Σύνδεσμος ανοίγει σε όλα τα παιχνίδια του Δικεφάλου σε κάθε άθλημα, έχει δύο χώρους, έναν για καπνιστές και έναν για μη καπνιστές. Οι άνθρωποι του συνδέσμου έχουν καταφέρει να έχουν 34 χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθειά τους γιατί τα έξοδα είναι αρκετά και δεν φτάνουν μόνο οι συνδρομές των μελών. Μέσα στον σύνδεσμο υπάρχει ένα σημείο που γράφει το μότο του Πάμπλο Γκαρσία «Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» στα ισπανικά. Επίσης, υπάρχουν παντού φωτογραφίες με φανέλες της ομάδας και από τις εκδρομές που κάνουν τα μέλη για την αγαπημένη τους ομάδα.

 

 

Η στήριξη στον Ιβάν Σαββίδη και το δώρο

 

 

 

Σε περίοπτη θέση στο κέντρο του χώρου όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος, υπάρχει μια φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη να κρατάει τη λύρα που του έκαναν δώρο ενώ ακριβώς από πάνω υπάρχει ευχαριστήρια επιστολή του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ για τη στήριξη που είχε ο Σύνδεσμος προς το πρόσωπό του με ανακοίνωση του και τη δέσμευσή του πως θα καταφέρει να βρεθεί μαζί τους από κοντά. Με λίγα λόγια ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Αννοβέρου είναι ένας δραστήριος σύνδεσμος που φέρνει κοντά τους ΠΑΟΚτσήδες της πόλης και όχι μόνο, είναι ένας πυρήνας του ΠΑΟΚ στην καρδιά της Γερμανίας.

 

X