ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΘΕΜΑ: Ασκήσεις ηρεμίας και επόμενοι στόχοι

ΘΕΜΑ: Ασκήσεις ηρεμίας και επόμενοι στόχοι

Εριξε τους τόνους ο Πάκο Ερέρα, ψάχνει να βρει.... εξήγηση για το πρώτο ημίχρονο

Διάστημα που προσφέρεται για «ενέσεις» και τροποποιήσεις, σε άξονες όπου εντοπίζονται ανορθογραφίες, ξεκίνησε από χθες για τους κιτρινόμαυρους. Η διακοπή του πρωταθλήματος ευνοεί τη δεδομένη χρονική στιγμή τον Πάκο Ερέρα να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, κυρίως όμως να βρει την… εξήγηση στην κακιά συνήθεια της ομάδας του να «πετάει» το πρώτο ημίχρονο και ως εκ τούτου να αδικεί εαυτόν στη συνέχεια.

 

Κάτι το οποίο αποτυπώνουν και οι αριθμοί, όχι μόνο η εικόνα του Αρη στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι 1) το ένα από τα δύο γκολ παθητικό μπήκαν στο κακό 45άλεπτο, ούτε ότι 2) τα οκτώ από τα εννέα γκολ στο Πρωτάθλημα ο Αρης τα πέτυχε στο β’ ημίχρονο. Το ζητούμενο για τον Ερέρα είναι να βρει τι φταίει. Αν είναι δηλαδή μόνο θέμα νοοτροπίας ή είναι θέμα προσώπων.

 

Στις δηλώσεις του πάντως, μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη, άφησε να εννοηθεί ότι στο διάστημα της διακοπής θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και δεν αποκλείεται να πάρουν αποφάσεις που θα αφορούν αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα του. Εξάλλου, έχει τις επιλογές, άρα είναι πλέον θέμα διαχείρισης από τον ίδιο.

 

Σε πρώτη φάση πάντως φρόντισε να ρίξει τους τόνους αποφορτίζοντας ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του. «Συνεχίζουμε. Θα αναλύσουμε στη διάρκεια της εβδομάδας τα λάθη μας, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε άλλο σε αυτό το παιχνίδι. Εχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις και αυτό μας ευνοεί στο να δουλέψουμε καλύτερα», είπε χθες στα αποδυτήρια.

 

«Αυτό που θέλω όμως είναι να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται και όχι να σκέφτεστε ότι ακολουθούν τρία ντέρμπι. Ένα είναι το παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΟΚ. Μετά θα δούμε τα επόμενα» πρόσθεσε, σε μία προσπάθεια προσγείωσης των ποδοσφαιριστών του στο υψηλού βαθμού δυσκολίας ματς που ακολουθεί.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (9/10/2018)

X