ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΘΕΜΑ: Οι αριθμοί «φωνάζουν»: «Ταΐστε τον Πρίγιο»

ΘΕΜΑ: Οι αριθμοί «φωνάζουν»: «Ταΐστε τον Πρίγιο»

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ένα βαρύ πυροβολικό, τον Σέρβο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, στο δυναμικό του

Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μόνο για 64 λεπτά αλλά ακόμη και σε αυτό το διάστημα ήταν προφανές ότι η μπάλα δεν πήγαινε προς τον Πρίγιοβιτς όπως συνήθως δεν πάει στα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Μία τελική με κεφαλιά -σε φάση από αυτές που πάντως τελειώνει- είχε ο Σέρβος που σε 11 παιχνίδια Πρωταθλήματος έχει 20 μόλις τελικές προσπάθειες, απόδειξη του ότι δεν τον “ταΐζει” με συνέπεια η ομάδα του.

 

Ακόμη πιο εξόφθαλμο είναι το πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζοντας κόντρα σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο και Λαμία, ο Πρίγιοβιτς είχε έξι όλες κι όλες τελικές και μάλιστα τις τρεις τις έκανε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” οπότε στα υπόλοιπα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε εκτέλεσε μόνο τρεις φορές!

 

Αδυναμία που “κουβαλάει” από πέρσι

 

Ο μέσος όρος των 1,8 προσπαθειών του Σέρβου φορ, είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο περσινό αφού είχε δύο τελικές σε κάθε παιχνίδι Πρωταθλήματος (54 σε 27 ματς). Ακόμη όπως και στο περσινό Πρωτάθλημα, ο “Πρίγιο” έπαιρνε σπάνια την μπάλα σε θέση για να εκτελέσει στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είχε 19 τελικές σε 13 ματς μακριά από την Τούμπα, κάνοντας μάλιστα τις 10 στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο Αγρίνιο και τα Γιάννενα με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ αντίστοιχα, οπότε στα υπόλοιπα 11 εκτός έδρας παιχνίδια είχε μόλις εννιά τελικές!

 

Είναι λοιπόν προφανές ότι η τροφοδότηση του “killer” του στην επίθεση, αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ένα άλυτο πρόβλημα που το κουβαλάει από την περσινή σεζόν όταν η ομάδα παίζει εκτός έδρας.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport (5/12)

X