ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θα ζητήσουν τα ρέστα από τις ομάδες κι όχι απ’ τον Περέιρα;

Θα ζητήσουν τα ρέστα από τις ομάδες κι όχι απ’ τον Περέιρα;

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την έκταση συνάντηση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην Αθήνα που ζήτησε η UEFA

Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιο θα είναι το θέμα για το οποίο η ΟΥΕΦΑ καλεί σε έκτακτη συνάντηση στην Αθήνα τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

 

Διότι, οι τρεις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα σε αυτές τις έξι αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος, είτε πρόκειται για τα μεταξύ τους ντέρμπι που παίχτηκαν μέχρι τώρα ή και γενικότερα.

 

Κάλλιστα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι πιο ήσυχοι από ποτέ τα τελευταία χρόνια, δεν προκαλούν, δεν δημιουργούν εντάσεις, δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

 

Θέλω να πιστεύω ότι ο λόγος της πρόσκλησης των τριών ομάδων από την ΟΥΕΦΑ δεν θα είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την διαιτησία και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

 

Γιατί αν πρόκειται γι’ αυτό, θα έχουμε την κορύφωση της προκλητικότητας και της υποκρισίας από την πλευρά αυτών (ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ) που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ανοχή της ΕΠΟ και της Πολιτείας.

 

Αν ζητήσουν τα ρέστα από τις ομάδες για τις τραγικές διαιτησίες που έχουμε, αντί να καλέσουν τον Περέιρα και να του ζητήσουν εξηγήσεις για τις επιλογές του, θα μιλάμε, πλέον, για το αποκορύφωμα της θρασύτητάς τους και της προφανούς επιδίωξής τους να διώχνουν από πάνω τους τις ευθύνες και να τις μεταθέτουν στους άλλους.

 

Ο,τι χειρότερο, δηλαδή, ως συμπεριφορά, ως στρατηγική, από κάποιον που τον έφερες για να σε… σώσει, κι αυτός όχι μόνο δεν μπορεί να σε σώσει, αλλά θέλει να σου φορτώσει και τα δικά του λάθη, αυτά εξαιτίας των οποίων η κατάσταση γίνεται χειρότερη αντί να διορθώνεται.

 

Πραγματικά, ανυπομονώ να μάθω τι θα πούνε οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ και της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ στους εκπροσώπους των τριών ομάδων.

 

Και αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη θα τους ανέχονται οι ομάδες, η ΕΠΟ και η Πολιτεία, ενώ αποδεδειγμένα δεν υπάρχει καμία πρόοδος, σε κανέναν τομέα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Είναι φως φανάρι ότι τίποτε δεν κάνουν καλύτερα οι ξένοι από τους Ελληνες. Ούτε στην διαιτησία, ούτε στους μηχανισμούς που θα μπλοκάρουν τη δράση του παρασκηνίου, ούτε για την ισονομία, ούτε στην επιβολή ενός πλαισίου το οποίο θα λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιονδήποτε θέλει με λόγια ή με πράξεις να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα στο πρωτάθλημα.     

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/10) 

X