ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θα μειώσουν τις συντάξεις, για να χρηματοδοτήσουν το ποδόσφαιρο

Θα μειώσουν τις συντάξεις, για να χρηματοδοτήσουν το ποδόσφαιρο

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την πρόθεση του υφυπουργού αθλητισμού για τη διάρθρωση των Ελληνικών Πρωταθλημάτων

Από σχέδια για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, άλλο τίποτε τον τελευταίο καιρό.

 

Μετά το σχέδιό του για τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα (την Superleague 1 με 12 ομάδες, την Superleague 2 με 10 ομάδες και την Β’ Εθνική με 12, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεξεργάζεται κι ένα ακόμη.

 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θεωρεί, πλέον, ότι είναι προτιμότερο για την περίοδο 2018-2019 να γίνει πρωτάθλημα με 20 ομάδες στην Superleague και από την περίοδο 2019-2020 να πάμε στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα.

 

Μάλιστα, και για την επόμενη σεζόν και για την μεθεπόμενη, είτε με τις 20 ομάδες είτε με τα τρία πρωταθλήματα, να υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με την κυβέρνηση να χρηματοδοτεί την ΕΡΤ με 30.000.000 ευρώ ετησίως κι αυτή να τα δίνει στις ομάδες.

 

Νομίζω ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού μάλλον δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια.

 

Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι κόβονται συντάξεις, ότι αυξάνεται η φορολογία μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και της αύξησης των έμμεσων φόρων, ότι αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ότι παραμένει ο ΕΝΦΙΑ, ότι οι πολίτες βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

 

Διότι, αν το είχε αντιληφθεί, δεν θα τολμούσε να ρίξει στο τραπέζι πρόταση για αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την οποία θα χρηματοδοτήσει ο προϋπολογισμός του κράτους.

 

Μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, για να μην πω αδύνατο, να βρει επιχειρήματα ο κ. Βασιλειάδης που θα πείσουν τον υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να χρηματοδοτήσουν… ανώνυμες εταιρείες.

 

Γιατί, αυτό θα γίνει: να δώσει, δηλαδή, λεφτά το κράτος σε ανώνυμες εταιρείες, προκειμένου να συνεχίσουν να υπάρχουν, όταν κόβει χρήματα από ομοσπονδίες, από αθλητές και αθλήτριες που πρωταγωνιστούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

 

Θεωρώ δεδομένο ότι θα προκληθούν τεράστιες αντιδράσεις και το βρίσκω απολύτως λογικό, εδώ που τα λέμε.

 

Το πιο παράλογο, πάντως, στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι τι σκέφτεται και τι προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά ότι η Πολιτεία, δια του κ. Βασιλειάδη, μπαίνει στη μέση για να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά σε επιχειρηματίες, σε ένα προϊόν που εξαιτίας τους έχει απαξιωθεί και το οποίο σε μια αγορά που δεν θα μπλεκόταν το κράτος δεν υπήρχε περίπτωση να συζητιέται πως θα κοστίσει αυτά τα… τρελά λεφτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό…    

X