ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θα κάνει η τροπολογία… παρέλαση ή όχι;

Θα κάνει η τροπολογία… παρέλαση ή όχι;

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τις εξαγγελίες του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, για τα δεδομένα που υπάρχουν και την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί

Εδώ σας θέλουμε. Στοιχηματίστε… Πέρασε κάπου ένας μήνας από τις ομοβροντίες εξαγγελιών και στηρίξεων για το νέο Στάδιο του ΠΑΟΚ. Και μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε τους… Παναγήδες. Δεν είναι – βλέπετε – μόνον η σιωπή της (συγ)Κυβέρνησης. Είναι κι η σιωπή σύσσωμης της αντιπολίτευσης περί της περίφημης τροπολογίας για τον περιβάλλοντα την Τούμπα, χώρο…

  

Εμείς πάντως, σας τα λέγαμε. Κρατάτε μικρό καλάθι. Την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης καλλιεργούνται  πολλές, πάρα πολλές υποσχέσεις στην καρδιά της Μακεδονίας. Ο Θεός κι η ψυχή όσων τις παρέχουν ξέρουν πότε – κι εάν – καρπίσουν.

  

Προς Θεού όμως, δε λέμε πως το νέο γήπεδο δεν θα γίνει. Όσο υφίσταται Ιβάν Σαββίδης και με τέτοια επαφής ψυχής με τους φίλους του «δικέφαλου»… Φυσικά και θα γίνει. Θα περάσει από σαράντα πέντε κύματα. Θα υποβληθούν στο μαρτύριο του Σισύφου. Θα εφεύρουν εμπόδια αλλά… Τελικά, θα γίνει. Τούτο δε, επειδή το νέο Στάδιο του ΠΑΟΚ, είναι του ΠΑΟΚ!

  

Για των λόγων μας το αληθές η – εάν επιθυμείτε – το ακριβές, θυμίζουμε πως πριν ένα μήνα άπαντα τα κόμματα της Βουλής διαγ(κ)ωνιζόταν ποιο θα είναι μπροστά στις εξελίξεις για την τροπολογία. Ένα μήνα μετά (και μέχρι την ώρα της κατάθεσης αυτής της άποψης μας) δεν καταγράφεται μήτε «κιχ»  περί της… τύχης της. Μήτε ένα τους σημάδι μόνον!

   

Οφείλουμε εδώ, να θυμίσουμε πως σας τα λέγαμε. Κρατάτε μικρό καλάθι.

  

Και να, πού το θέμα τού νέου Σταδίου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επανήλθε στην επικαιρότητα. Ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες της (συγ)Κυβέρνησης και τα στηρίγματα της αντιπολίτευσης (αμφότερες τώρα σιωπούν) η περίφημη τροπολογία για τον περιβάλλοντα χώρο δεν έφθασε ακόμη στη Βουλή προς ψήφιση.  Ελάτε όμως, που ενόψει δε, 28ης Οκτωβρίου – παρέλαση γαρ στη Θεσσαλονίκη – καθίσταται κυρίαρχο θέμα, πάλι. Με διαρροές αφ’ ενός μεν, πως προχωρά κι αφ’ ετέρου για  αιφνίδια γραφειοκρατικά προβλήματα.  Γι’ αυτά βέβαια, καταβάλλονται τιτάνιες προσπάθεια ώστε να λυθούν. Πριν φυσικά, πριν την εθνική γιορτή στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι επίκεντρο των παραδοσιακών εκδηλώσεων… Για προφανείς λόγους.

   

Ποιοι είναι οι προφανείς λόγοι; Μα,  οι φόβοι εύλογων αντιδράσεων φίλων του ΠΑΟΚ κατά τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ. Αιτία; Τα τα ψεύτικα τα λόγια , τα μεγάλα όλων – ανεξαιρέτως - των κομμάτων της Βουλής!  Ένα μήνα μετά τις εξαγγελίες και τις στηρίξεις η τροπολογία δεν ψηφίστηκε. Μαγειρεύεται ακόμη. Λέγεται πως προχωρά αλλά… Δεν έφθασε καν στο …προαύλιο της Βουλής!

  

Και τώρα, θα την σπρώξουν, να φθάσει στη Βουλή. Οι εορτασμοί της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη είναι ημέρες κρίσης όσων εξήγγειλαν κι όσων στήριξαν το δίκαιο αίτημά του ΠΑΟΚ. Με το τεράστιο όφελος για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.  Θα τεθούν ενώπιοι ενωπίων.

  

Θα κάνει λοιπόν, ή όχι …παρέλαση η τροπολογία στη Θεσσαλονίκη; Για να δούμε, τι θα δούμε!

  

Επίσημα ο ΠΑΟΚ τηρεί σιγήν ασυρμάτου. Έτσι ή αλλιώς όμως, καταγράφεται η επιφυλακτικότητα και η ανησυχία του για τις εξελίξεις. Οπότε, αναμένονται δηλώσεις πολιτικών για να μειώσουν αμφότερες. Στο ίδιο έργο θεατές ,δηλαδή…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (11/10)

X