ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Θα εμποδίσουμε να μπει η υπογραφή που θα δημιουργήσει νέα ιστορία»

«Θα εμποδίσουμε να μπει η υπογραφή που θα δημιουργήσει νέα ιστορία»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστ. Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος στο Metropolis 95.5 για τα συλλαλητήρια σε Σύνταγμα και Πρέσπες.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος και αναφέρθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στο Σύνταγμα την Παρασκευή (15/6) αλλά και στη διαμαρτυρία στις Πρέσπες.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προετοιμάζονται: «Έχουμε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι την Παρασκευή (15/6) το πρωί στο Σύνταγμα. Την ώρα που ο Τσίπρας θα μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία που πάει να υπογράψει. Απευθύναμε κάλεσμα στους πατριώτες από τα Τέμπη και κάτω να έρθουν στην Βουλή να διαμαρτυρηθούμε για τη συμφωνία, που αποτελεί μια εθνική τραγωδία. Η Βόρεια Ελλάδα θα είναι επί ποδός περιμένοντας την ανακοίνωση του Τσίπρα για την ημερομηνία που θα πάει στις Πρέσπες να υπογράψει. Το σημείο συνάντησης θα είναι η Φλώρινα και από εκεί θα πάμε κονβόι στις Πρέσπες. Αν προσπαθήσει να μας σταματήσει η αστυνομία δεν θα κυκλοφορήσει ούτε ποδήλατο. Από ότι μαθαίνουμε ετοιμάζουν 800 αστυνομικούς και τρεις ζώνες διαβάθμισης γι’ αυτούς που θα μπορούν να μπαίνουν. Θα είμαστε εκεί για να εμποδίσουμε να μπει μια υπογραφή που θα βάλει τέλος στη μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας και δημιουργήσει μια νέα ιστορία».

 

Για το αν έχει το δικαίωμα η αστυνομία να εμποδίσει μια δημοκρατική διαμαρτυρία: «Η δημοκρατία μας το τελευταίο εξάμηνο έχει καταλυθεί. Και χθες που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το τηλέφωνο της Προεδρίας της Δημοκρατίας έσπασαν τα τηλέφωνα. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο και λέει μια φράση “Πρόεδρε παραιτήσου”. Είναι ο μόνος που μπορεί να προστατεύσει την Ελλάδα, την Μακεδονία και τη δημοκρατία. Έχει βάσει συντάγματος δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η μοναδική του υποχρέωση είναι μία, να διαφυλάττει τη δημοκρατία. Είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας και πρέπει να το επαληθεύσει. Και η άποψη των Μακεδόνων είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δημοκρατία».

 

Για το πώς θα ενημερωθεί ο κόσμος για τη συγκέντρωση στις Πρέσπες: «Μόλις ακούσει τον πρωθυπουργό ότι, φερ’ ειπείν, το Σάββατο ή την Κυριακή την τάδε ώρα θα υπογραφεί το προσύμφωνο, τρεις ώρες νωρίτερα είναι η συγκέντρωση στη Φλώρινα για να ξεκινήσουμε για τις Πρέσπες».

 

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Τάτσιος στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:

 

X