ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Θα αποτινάξει τη… ρετσινιά των μηδενικών αθλητικών υποδομών

Θα αποτινάξει τη… ρετσινιά των μηδενικών αθλητικών υποδομών

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που είναι καλός γνώστης των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης

Την άποψή μου για το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, την έχω καταθέσει προ πολλού.
Εχω εξηγήσει κατ’ επανάληψη πόσο καλός γνώστης των προβλημάτων της πόλης είναι, πόσο πιο έτοιμος από τους υπόλοιπους που διεκδίκησαν τη δημαρχία να παρουσιάσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο για μια Θεσσαλονίκη πιο καθαρή, πιο ασφαλή, που θα ανασάνει κυκλοφοριακά, που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της, που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Βέβαια, όλα αυτά θα αρχίσουν να κρίνονται στην πράξη από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, ανάλογα και με το κατά πόσο οι υπόλοιπες παρατάξεις θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του νέου δημάρχου για συνεργασίες και συνθέσεις.

 

 

Στην πράξη θα κριθεί και αν ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καταφέρει να αποτινάξει την… ρετσινιά, διότι περί τέτοιας πρόκειται, των μηδενικών αθλητικών υποδομών.
Είναι ένα θέμα το οποίο αναδείξαμε από την εφημερίδα «Metrosport» και από το «Metropolis» και οφείλω να το πιστώσω στον κ. Ζέρβα ότι ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε, στο κάλεσμα του υπογράφοντα, για να το συζητήσει, να πει την άποψή του και τις σκέψεις του για το πώς μπορεί να λυθεί.
Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι χώροι στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Αλήθεια, όμως, είναι και ότι δεν έγινε απολύτως τίποτε ώστε να αξιοποιηθούν οι λίγοι, έστω.

 

Ο κ. Ζέρβας ξέρει και τους χώρους, ξέρει και τις δυνατότητες. Ξέρει, επίσης, ότι δεν γίνεται… ολόκληρος δήμος Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη χώρα, να μην διαθέτει ένα αθλητικό κέντρο.
Το έχει στο μυαλό του ως μια από τις προτεραιότητες. Δεν είναι η κορυφαία. Προέχουν, ασφαλώς, άλλα θέματα. Ωστόσο, είναι και το θέμα των αθλητικών υποδομών στο δήμο Θεσσαλονίκης ένα από τα μείζονα.

 

Τόσο για τους συλλόγους που δεν μπορούν να βρούνε διέξοδο, όσο και για τους απλούς πολίτες που ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν χώρους για να αθληθούν.
Γι’ αυτό ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης βάζει κάθε πιθανή εναλλακτική στο τραπέζι και τα συζητάει όλα έως ότου να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό σενάριο.

 

Σκέφτεται και την αξιοποίηση των αύλειων χώρων στα σχολεία και τις βελτιώσεις στα γυμναστήρια των σχολείων.
Το σίγουρο είναι έχει γνώση της κατάστασης και την βούληση για να προχωρήσει στις ενέργειες που θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί η αθλητική κοινότητα.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (5/6)

X