ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Αίτηση αναψηλάφησης από τον Ηρακλή και σενάριο επιστροφής στη SL1!

Αίτηση αναψηλάφησης από τον Ηρακλή και σενάριο επιστροφής στη SL1!

Η προσπάθεια του Γ.Σ. Ηρακλής για απόλυτη δικαίωση επιστροφής στη SL1

Η νομική διαδικασία για την ολική δικαίωση του Ηρακλή από τον (κατά κοινή παραδοχή πλέον) πιο άδικο υποβιβασμό στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, αυτόν του 2011, έχει προχωρήσει στο τελικό στάδιο.

 

Οι «κυανόλευκοι» από καιρό έχουν καταθέσει το αίτημα να ξαναβγεί από το συρτάρι η υπόθεση του 2011 όταν ο Ηρακλής αδίκως γνώρισε τον υποβιβασμό με την αιτιολογία της πλαστής ενημερότητας, κίνηση η οποία χαρακτηρίστηκε ως διακωμώδηση του αθλήματος και δεν απέφερε την ποινή χρηματικού προστίμου όπως προβλέπονταν.

 

Για την υπόθεση αυτή δικαιώθηκε η πλευρά του τότε μεγαλομετόχου, Αντώνη Ρέμου από τα πολιτικά δικαστήρια και έδωσε το έναυσμα της ενεργοποίηση του Γ.Σ. για την… ποδοσφαιρική αποκατάσταση.

 

Το θέμα έχει φτάσει στην Ε.Π.Ο. που μεθαύριο αναμένεται να εξετάσει την αίτηση του Ηρακλή για αποκατάσταση μέσω της Επιτροπής Εφέσεων, με τους «κυανόλευκους» να ζητούν την επανατοποθέτησή τους στο Πρωτάθλημα της Super League 1.

 

Αν πετύχει ο Ηρακλής το (φαινομενικά χαρακτηριζόμενο) ακατόρθωτο, η Ε.Π.Ο. θα ζητήσει από τη Super League να αποκαταστήσει την αδικία και να συμπεριλάβει τον Ημίθεο στο νέο Πρωτάθλημα!

 

Το εναλλακτικό σενάριο

Βασική ίσως και μοναδική επιδίωξη για τον Ηρακλή είναι η επιστροφή του στη SL1 με την ατόφια ταυτότητά του (ώστε να γίνεται λόγος για ουσιαστική δικαίωση). Ένα εναλλακτικό σενάριο που κυκλοφορεί, είναι να τοποθετηθεί εκείνη η Π.Α.Ε. στη SL2 και να αυξηθούν οι ομάδες σε 14, αν και υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο χρόνο η Ε.Π.Ο. τόσο επί τούτου (προφανώς και όσον αφορά στη SL1) έχει μεταφέρει την αδυναμία αλλαγών λόγω προκηρύξεων.

 

 

X