ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τέσσερα βροντόφωνα «παρών» για τον ΠΑΟΚ

Τέσσερα βροντόφωνα «παρών» για τον ΠΑΟΚ

Ο Άρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τους τέσσερις σημαντικούς κρίκους της ομάδας του ΠΑΟΚ

   Η λάμψη της εικόνας του ΠΑΟΚ γενικά, στο Περιστέρι άφησε στην σκιά της τη λάμψη παικτών του ειδικά. Το κοινό μυστικό της τρέχουσας επιτυχίας του – βλέπετε -  και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο είναι το σύνολο του. Δεν είναι τα άτομα. Έτσι και στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ απέδειξε ναι μεν, τις διαστάσεις της ομάδας του  αλλά… Απέδειξε και τις διαστάσεις ατόμων του, δε.

 

   Εξ αυτών λοιπόν, τέσσερα βροντοφώναξαν  «παρών» στο προσκλητήριο του Ραζβάν Λουτέσκου. Τόνωσαν και τόνισαν με την παρουσία τους την ισχύ του ΠΑΟΚ σε μία δύσκολη έδρα. Συνάμα ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την σπουδαιότητα του υπάρχοντος ρόστερ του.

 

   Εδώ ακριβώς οφείλουμε, να παραδεχθούμε πως η απόδοση αυτού τού  ρόστερ οφείλεται (και) στον Ρουμάνο προπονητή. Δε λέμε πως – κατά την ταπεινή μας άποψη, τουλάχιστον – ο ΠΑΟΚ στα χέρια του αποπνέει σιγουριά η οποία καθηλώνει. Ή ο ΠΑΟΚ πως παίζει μπάλα η οποία συγκλονίζει. Δε λέμε ακόμη πως το ασχημόπαπο έγινε κύκνος. Εντάξει. Εξηγούμαστε  για να μην παρεξηγούμαστε.

 

   Εμείς λέμε απλά, όσα λένε τα αποτελέσματα του. Τούτο εξ αυτών όλοι κρινόμαστε. Οι 13 νίκες σερί με την επέλαση του ΠΑΟΚ κι εκτός έδρας δεν είναι και δεν μπορεί, να είναι σύμπτωση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Εξάλλου σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το μερτικό του Ρουμάνου από τη χαρά σήμερα του ΠΑΟΚ ως κορυφαίας ομάδας στην Ελλάδα,  είναι μεγάλο. Είναι ανάλογο της διοίκησης (η εμπιστοσύνη της τον στήριξε και τον ανέδειξε), των παικτών και του κόσμου βεβαίως, βεβαίως…

 

    Για τον κόσμο βεβαίως, βεβαίως θυμίζουμε το σαφές, το κάθετο μήνυμα του πριν τον αγώνα στην Ξάνθη. Τότε που το ασχημόπαπο αποφάσισε επιτέλους, να γίνει κύκνος. Δε το λέμε εμείς πως έγινε. Το ξεκαθαρίζουμε. Το αποτέλεσμα το λέει!

 

   Και πάμε πάλι, στο Περιστέρι. Εκεί λοιπόν, τέσσερα βροντόφωνα «παρών» αύξησαν την ισχύ του ΠΑΟΚ διευρύνοντας τις διατάσεις του ρόστερ του.

 

    Κατ’ αρχήν ο Μάρσιο Αζεβέντο. Ο Βραζιλιάνος στο ντεμπούτο του είχε πολλές καλές στιγμές. Συγκρίνεται πάντως, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Κι εξ αρχής αδικείται.  Εντύπωση μας είναι πως ο Βραζιλιάνος είτε ως back up του Πορτογάλου, είτε ως «ζευγάρι» στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, θα βγάλει τα λεφτά του.

 

   Στη συνέχεια, ο Χοσέ Κάνιας. Μετά από καιρό εφέτος – κι ενώ πέρυσι ήταν «λίρα εκατό» - ο Ισπανός προσέγγισε τον καλό του εαυτό. Κυρίως δε, βρήκε την αυτοπεποίθηση του με το γκολ του για το 1-2. Δεν έχει πολλούς σουτέρ ο ΠΑΟΚ. Ο Χοσέ Κάνιας είναι από τους καλύτερους του. Του έλειπε η αυτοπεποίθηση, την βρήκε.

 

   Έπεται ο Εβγκέν Σάκχοφ. Ένας παίκτης για τον οποίο λίγοι, ελάχιστοι έχουν μία καλή κουβέντα να πουν, μίλησε στο Περιστέρι. Και με την προσπάθεια του είπε πολλά. Δεν είναι ο Ουκρανός για να πετούν την σκούφια του από χαρά στον ΠΑΟΚ. Κόντρα στον Ατρόμητο όμως δικαίωσε την επιλογή του. Απέδειξε πως δεν είναι και για να κτυπούν τα χέρια τους από απελπισία. Είναι μια μονάδα την οποία καθιστά χρήσιμη η διαχείριση από τον προπονητή του…

 

   Και τέλος, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Δεν είμαστε σε θέση, να εκφράσουμε την αντίθεση μας επειδή δεν ξεκινά στην ενδεκάδα ο Ολλανδός από το Σουρινάμ. Κάθε φορά  πάντως, που χρησιμοποιείται ως αλλαγή… Ο ΠΑΟΚ ωφελείται! Ως εκ τούτου και το δικό του βροντόφωνο  «παρών» τονίζει και τονώνει την σπουδαιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ.…Είναι ίσως, ο καλύτερος  μπαλαδόρος – με την έννοια του επιτελικού χαφ – ο οποίος και κάνει και μοιράζει παιγνίδι…

   Αυτά τα τέσσερα βροντόφωνα «παρών» στο Περιστέρι είναι μετά την πρόκριση, το ουσιωδέστερο κέρδος του ΠΑΟΚ εκεί

 

X