ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τέρμα το «παραμύθι» και τώρα… στα «βαθιά»

Τέρμα το «παραμύθι» και τώρα… στα «βαθιά»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

«Και τώρα οι αποδείξεις» έγραφε στο χθεσινό του σχόλιο ο Γιώργος Ζαϊρης αναφερόμενος σε ότι ακολουθεί για το Δικέφαλο και τους υπεύθυνους του φετινού σχεδιασμού του. Κάτι που αφορά πρωτίστως το δίδυμο Άρνεσεν και Τούντορ (άσχετα αν για την επιλογή του δεύτερου την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο πρώτος). Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν στα σχόλια μας, ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ από την αρχή της φετινής σεζόν και στη διάρκεια της μέχρι σήμερα ζει παρέα με την παραπληροφόρηση και τα ψέματα.

 

Φαίνεται όμως πως τον βόλευε αυτή η άγνοια και την προτιμούσε από το να μπει στο βάσανο να αναζητά την αλήθεια σε ότι παρουσίαζαν όσοι σκόπιμα ή και από αφέλεια τον αποπροσανατόλιζαν εξωραΐζοντας τα πάντα (όπως ο ευφυέστατος Δανός στην προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη). Το να δημιουργείς προσδοκίες αναντίστοιχες με ότι παρουσιάζεις σαν έργο, είναι ένα ρίσκο που χρειάζεται λιγότερα λόγια και περισσότερες αποδείξεις. Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα αυτών των αποδείξεων. Από αύριο η ομάδα ρίχνεται στα «βαθιά».

 

Ο κόσμος όπως προαναφέραμε πέρασε αρκετές δοκιμασίες και «χώνεψε» πολλά. Ας πούμε σε τελική ανάλυση, ότι ανέχθηκε τα πάντα και έκανε ότι δεν έβλεπε  τα όσα άγαρμπα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια του (αγωνιστικές ταπεινώσεις, απίστευτα κόμπλεξ – όπως στην περίπτωση Μπερμπάτοφ -ανεξήγητες εμμονές μεταγραφικών επιβεβαιώσεων και μυστηριώδεις περιθωριοποιήσεις παικτών.) Σε ότι δηλαδή «στραβό» εμπόδιζε την ομαλή πορεία της ομάδας προς την κορυφή.

 

Τα «χώνεψε» και τα «δέχθηκε» όλα. Και τώρα δίνει το χρόνο και την ευκαιρία σε μερικούς να αναστρέψουν το κλίμα και να παρουσιάσουν μια ομάδα επιτέλους σοβαρά συγκροτημένη και έτοιμη να διεκδικήσει τους… στόχους της, απέναντι σε «τελειωμένους» και «μισοπεθαμένους» αντιπάλους. Ιδού λοιπόν η «πρόκληση» και το «στοίχημα» για τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος.

 

Ας αποδείξουν αυτά που μέχρι τώρα – έστω και τόσο αδέξια -  υποστήριζαν (με αυτοαναιρούμενες και γρονθοκοπούμενες δηλώσεις) μέχρι χθες. Το «χαλάκι» φούσκωσε και δε χωρά άλλες γκάφες και αβλεψίες. Μπροστά τους βρίσκεται η πραγματικότητα. Από τα Πηγάδια ξεκινάει η προσπάθεια μαζί και η τελευταία ευκαιρία  να αποδείξουν τι μπορούν και τι πρέπει να πετύχουν. Καλή τύχη σε όλους!

 

Υ.Γ1: Ο αναγνώστης της στήλης και φίλος του ΠΑΟΚ (κατά δήλωση του),  Πρόδρομος Χριστοφορίδης, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν υπεύθυνοι παράγοντες,   όπως πιστεύουν ότι είναι οι σημερινοί παράγοντες του μεγαλύτερου συλλόγου της Βορείου Ελλάδας, να μην γνωρίζουν το ποιος ήταν ο επόπτης Γεωργαράκος. «Εμείς οι απλοί ΠΑΟΚτσήδες τον έχουμε κατατάξει τα τελευταία χρόνια ως τον πιο σκληρό και αδίστακτο Έλληνα επόπτη, ο οποίος βαρύνεται με σωρεία σκανδαλωδών αποφάσεων υπέρ της ομάδας της γειτονιάς του. Ήταν και παραμένει μόνιμος συνοδός και προστάτης του Ολυμπιακού σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Επιπλέον αποτελεί και ένα μόνιμο «πολυεργαλείο» του συστήματος  που εξυπηρετεί και τα «παραρτήματα» της αγαπημένης του ομάδας» συμπληρώνει ο φίλος μας αναγνώστης.

 

Υ.Γ2: Για τον περιβόητο Γεωργαράκο, για τη δράση και τη σχέση του με την ομάδα του Πειραιά, βοά εδώ και χρόνια η διαιτησία. Επόμενο ήταν να είχαμε και μια ακόμη άποψη για το τι επιχείρησε προχθές εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο κύριος Βασίλειος Οικονόμου με τη σειρά του ερωτά, αν αυτά τα δυο οφσάιντ με τα οποία έκοψε τον ΠΑΟΚ σε εμφανείς φάσεις για γκολ (με Μακ και Πέλκα) τα έδινε εις βάρος της αντίπαλης ομάδας, τι θέση θα έπαιρναν οι εύθικτοι Βορειοελλαδίτες δημοσιογράφοι και τι  «πανηγυράκι»    αμεροληψίας και αντικειμενικότητας θα έστηναν. Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο ίδιο θέμα συμβουλεύει τους τελευταίους να  περιμένουν  ένα μελλοντικό ευνοϊκό σφύριγμα για τον ΠΑΟΚ (αν υπάρξει βέβαια) για να επιδοθούν και πάλι στη γνωστή διαδικασία της θολής «ανάδειξης» τους . 

X