ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τέλος στην κόντρα; Συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Τέλος στην κόντρα; Συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Οι αντιπροτάσεις της Σούπερ Λίγκας στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την μεταρρύθμιση κινούνται προς την κατάργηση των κοινών γραμμών των δύο πλευρών

«Φως στο τούνελ» και διέξοδος στο αδιέξοδο, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε στην αυριανή καθοριστική σύσκεψη του δ.σ. του Συνεταιρισμού, όπου θα τεθεί επί τάπητος και θα συζητηθεί αλλά και θα ψηφιστεί η αντιπρόταση προς τον Υφυπυργό Αθλητισμού.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εγκαταλειφθεί κάποιες συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και από τις δύο πλευρές με υποχωρήσεις, που θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξουν νέες συνθήκες και προοπτικές για να βρεθεί μια χρυσή τομή και να αποφευχθεί μια διαφαινόμενη περιπέτεια με τις αρνητικές επιδράσεις της σε ό,τι έχει σχέση τόσο με την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος όσο και με την «κανονικότητα» των εν γένει δραστηριοτήτων στο χώρο. Στις παρασκηνιακές συναντήσεις που έχουν γίνει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ΠΑΕ που έχουν απορρίψει την ιδέα ενός πρωταθλήματος με 12 ομάδες (πρόταση του Υφυπουργού) ετοιμάζουν τη δική τους αντιπρόταση, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα (2019-’20) να ξεκινήσει με 14 ομάδες και αντίστοιχα να υποχωρήσουν στις οικονομικές παραχωρήσεις, ώστε να υπάρξουν πόροι για τις μικρότερες ΠΑΕ και ιδιαίτερα για όσες δε θα βρίσκουν τηλεοπτική στέγη. Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, οι 14 ομάδες θα «υπάρχουν» και μετά το τέλος των 26 αγωνιστικών με την προοπτική της διεξαγωγής των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ. Οι πρώτες έξι ομάδες θα διατηρούν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» σε 10 αγωνιστικές.

 

Η 14η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας και σε ένα μίνι πρωτάθλημα θα μπαίνουν 4 ή 6 ομάδες παλεύοντας για την παραμονή τους. Η συγκεκριμένη πρόταση που συγγενεύει στο βελγικό πρότυπο κατατέθηκε όπως είναι γνωστό και πέρυσι το καλοκαίρι από τη NOVA αλλά είχε απορριφθεί. Αύριο λοιπόν στην κρίσιμη σύσκεψη της Σούπερ Λίγκας που θα γίνει σε επίπεδο δ.σ., θα ληφθεί απόφαση της υποβολής της πρότασης και συγχρόνως θα κληθούν τα μέλη των ΠΑΕ να επικυρώσουν, αλλά συγχρόνως και να δεσμευτούν, πως για να εισπράξουν το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ – σε βάθος τετραετίας- θα πρέπει να τηρήσουν από την πλευρά τους και συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Όπως για το πού θα καταλήγουν τα συγκεκριμένα χρήματα, ποιες θα είναι οι ευθύνες τους για τα επεισόδια, οι εμπρηστικές δηλώσεις τους και τα μπόνους της ανάδειξης ταλέντων μέσω ακαδημιών. Αυτή η πρόταση «προσεγγίζει» σίγουρα πολλά απ’ όσα έχει εξαγγείλει ο Υφυπουργός αλλά και απέχει από έναν βασικό όρο, μια δική του κόκκινη γραμμή, η οποία αφορούσε τον αριθμό 14, στον οποίο οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού δεν έκαναν πίσω.

 

Στις τελευταίες δηλώσεις του ο Γιώργος Βασιλειάδης άναψε και ο ίδιος ένα φως λέγοντας πως η πρότασή του είναι μια καλή προοπτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δημιουργεί ένα ασφαλές λιμάνι για 24 ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα σε ένα πλαίσιο σοβαρών κινήτρων για να «επανεκκινηθεί το ποδοσφαιρικό προϊόν». Μικρός φεγγίτης ή μεγάλο ανοιχτό παράθυρο δεν έχει σημασία. Οι καλά γνωρίζοντες όμως το παρασκήνιο λένε πως έχει επέλθει η συμφωνία και ότι αποφεύχθηκε η διαφαινόμενη όπως προαναφέραμε περιπέτεια για το άθλημα, όπως και η ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Σύμφωνα λοιπόν με όλα όσα έχουν γίνει παρασκηνιακά το τελευταίο διάστημα, έχει βρεθεί η φόρμουλα συνεννόησης του Υφυπουργού με τον Συνεταιρισμό.

 

ΥΓ: Παγκόσμια συγκίνηση για τους 12 πιτσιρικάδες και τον προπονητή τους, που είναι εγκλωβισμένοι, σε μια φοβερή περιπέτεια στην Ταϋλάνδη. Η ιστορία συγκλονίζει στην κυριολεξία τους πάντες, με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης την επιχείρηση της διάσωσής τους. Στο περιθώριο της παγκόσμιας αγωνίας, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο προσκάλεσε τους εγκλωβισμένους μικρούς ήρωες στο Σότσι της Ρωσίας για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παγκόσμια προσευχή και ευχή όλοι οι μικροί ήρωες να μπορέσουν να δώσουν το παρών.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/7)

X