ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τελικά οι «μικροί» βάζουν δύσκολα στους «μεγάλους»

Τελικά οι «μικροί» βάζουν δύσκολα στους «μεγάλους»

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και για τις εκπλήξεις των "μικρών" της διοργάνωσης

Οι εκπλήξεις στους πρώτους αγώνες κάθε Μουντιάλ, είναι κάτι σαν παράδοση. Είτε γιατί οι «μικροί» διψούν για διάκριση, είτε γιατί οι «μεγάλοι» είναι κάτι κουρασμένα παλληκάρια, συνήθως γίνεται το κακό.

 

Ακόμη όμως και οι ομάδες που μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση της Ρωσίας, καλύτερα να ξεχάσουν τους αγώνες της πρεμιέρας γιατί η αγωνιστική τους εικόνα δεν είχε κάτι το ξεχωριστό.

 

Εχουμε και λέμε λοιπόν. Γαλλία και Αγγλία νίκησαν, παίζοντας απλά υποφερτό ποδόσφαιρο. Η Γερμανία έχασε, η Ισπανία στον αγώνα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Πορτογαλία και  κέρδισε Ιράν με 1-0. Όπως και η Πορτογαλία το Μαρόκο 1-0. Η Βραζιλία έφερε 1-1 με την Ελβετία και η Αργεντινή το ίδιο σκορ με την Ισλανδία. Αποτελέσματα τα οποία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επηρεάσουν την υπόθεση πρόκριση, αλλά δίνουν ένα στίγμα. Είναι εύκολο να «χτίζουμε» την αποτυχία των μεγάλων πάνω στα δικά τους λάθη, αλλά μάλλον αδικούμε τους θεωρούμενους «μικρούς». Οι οποίοι μπορεί να στερούνται εντυπωσιακής προϊστορίας στα Μουντιάλ, αλλά είναι ομάδες οι οποίες δεν πνίγονται σε μία κουταλιά νερό, διακρίνονται για το ποδοσφαιρικό τους θράσος και αξιοποιούν όλο το ταλέντο τους. Παράδειγμα; Αυστραλία, Τυνησία, Μεξικό, Ελβετία, Ισλανδία. Τα πράγματα είναι απλά στο ποδόσφαιρο. Το πρώτο συστατικό της επιτυχίας, με δεδομένο ότι σε μία ομάδα υπάρχει το minimum του ταλέντου, είναι το αγωνιστικό πάθος, ακολουθεί το έξυπνο παιχνίδι και η ελαχιστοποίηση των λαθών. Κάτι που έκανε με εξαιρετικό τρόπο το Μεξικό κόντρα στη Γερμανία.

 

Δεν είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια του Μουντιάλ θα μας προσφέρει περισσότερο θέαμα, καθώς μετά τα όσα είδαμε μέχρι τώρα αυτό παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, κι όχι άδικα. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στα πρώτα 15 παιχνίδια της διοργάνωσης το 55%  των γκολ ήταν από στημένες φάσεις. Ποσοστό που διπλασιάστηκε σε σχέση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας!

 

FOCUS

 

To ζήτημα δεν είναι αν μία ομάδα κάνει συμφωνία για αθλητικό ιματισμό με ένα ισχυρό brand του χώρου, αλλά το τι ποιότητας ρούχα παίρνει. Γιατί αν παίρνεις ρούχα τρίτης ποιότητας, «χαλάς» τους «κολλητούς» σου συνεργάτες και τζάμπα πανηγυρίζεις. 

X