ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ταχύρρυθμο φροντιστήριο για να προλάβει το χρόνο

Ταχύρρυθμο φροντιστήριο για να προλάβει το χρόνο

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι υποχρεώμενος να επισπεύσει τις διαδικασίες της αφομοίωσης για να είναι ο ΠΑΟΚ έτοιμος στα επίσημα παιχνίδια

 

Μετά το τρίτο φιλικό της προετοιμασίας, ο Πορτογάλος κόουτς των νταμπλούχων, σίγουρα είναι σε θέση να εκτιμήσει κάπως πιο υπεύθυνα «αυτό που παρέλαβε» από τον αιφνιδίως αποδράσαντα προκάτοχό του. «Ανακατεύοντας τις ομάδες», όπως ο ίδιος χαρακατηρίζει τα διαφορετικά σχήματα που παρουσιάζει, αλλά και τις δοκιμές με εσωτερικές ανακατατάξεις και αλλαγές ρόλων, θεωρείται λογικό να έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα και άποψη τόσο για την παλιά φρουρά, όσο και για τους νεοαποκτηθέντες.

 

Είναι αλήθεια ότι πολύ εύκολα διαπιστώνει κανείς μέσα από τις κινήσεις του μια πρόθεση προσδοκίας αλλά και αποφασιστικότητας να προλάβει να ξεπεράσει όσο γίνεται πιο σύντομα, όλα τα προβλήματα που κληρονόμησε από την απρόβλεπτη (!) αποχώρηση του Λουτσέσκου σε ένα κομβικότατο σημείο όπως είναι η παραμονή της έναρξης της προετοιμασίας.

 

Με πρόσθετη μάλιστα την επιβάρυνση μιας επικίνδυνης εκκρεμότητας όπως ήταν αυτή που αποτύπωνε μια ανεξήγητη μεταγραφική δυσπραγία. Είναι φανερό ως ένα σημείο αλλά και τεκμηριωμένο πως αυτή η αγωνιώδης προσπάθειά του δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα ταχύρρυθμο φροντιστήριο μέσα από το οποίο ο Πορτογάλος κόουτς δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το χρόνο ώστε να αφομοιώσει έγκαιρα τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του όλες τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν από τις μη αναμενόμενες εξελίξεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Λουτσέσκου.

 

Σοβαρός και εργατικός, παράλληλα με τις στοχοπροσήλωσή του για μια ιδανική προετοιμασία, στέλνει καθαρά και με ειλικρίνεια το δικό του μήνυμα που αφορά την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόστερ.

 

* Η τρισάθλια πολιτική σπέκουλα που επιχειρείται από το λιμάνι με αφορμή την κυβερνητική αλλαγή, συνεχίστηκε, αλλά κάπως με μειωμένη ένταση. Οι γνωρίζοντες καλά τα πράγματα αναφέρουν πως αυτό (η μείωση δηλαδή της έντασης) οφείλεται στο γεγονός ότι μάλλον διαψεύστηκαν οι προσοδκίες των Καραπαπάδων και των Τσουκαλάδων ως προς το πρόσωπο του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού. Αλλον περίμεναν και άλλος ανέλαβε.

 

Στο άκουσμα της είδησης ότι αναλαμβάνει τελικά ο Λευτέρης Αυγενάκης το Υφυπουργείο Αθλητισμού ελαφρά μούδιασα. Κι αυτό γιατί ο συγκεκριμένος Κρητικός πολιτικός έχει τη φήμη του αυστηρού και του άτεγκτου και το κυριότερο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα διαφθοράς! Αν αυτό αποδειχθεί και στην πράξη και δεν έχουμε επανάληψη των φαινομένων μαχητικοί στα πρώτα βήματά τους πρώην Υφυπουργοί να υφίστανται διαβρώσεις, καπελώματα αλλά και αντικαταστάσεις όταν αποφασίζουν να αντισταθούν ή να διαφωνήσουν με το πανίσχυρο διαχρονικά ερυθρόλευκο κατεστημένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε υπάρχει ελπίδα η μπόχα που απέμεινε να καθαρίσει εντελώς. Κι αυτή η μπόχα όπως γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες έρχεται απο τα βοθρολύματα μιας συγκεκριμένης χαβούζας. Λέτε οι μέχρι χθες πανηγυρίζοντες που πήγαιναν για... μαλλί να βγουν τελικά κουρεμένοι; Εμείς πρόβλεψη επ’ αυτού δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο χρόνος θα δείξει.

 

ΥΓ: Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ο Λουτσέσκου μπήκε σφήνα στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Ολιβέιρα, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι απλά επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι είχαν αμφιβολίες και πολλές ενστάσεις για τον χαρακτήρα του. Λυπούμαστε ειλικρινά.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X