ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΤΑΑ Ηρακλής: «Δεν κατεβαίνουμε στο Final 4 του Κυπέλλου αν...»

ΤΑΑ Ηρακλής: «Δεν κατεβαίνουμε στο Final 4 του Κυπέλλου αν...»

Το τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό με τον Μπάιρον Φέργκιουσον στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Την πρόθεση του να μην κατέβει στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή.

 

Οι «κυανόλευκοι» τονίζουν ότι σκοπεύουν να προβούν σε αυτήν την ενέργεια εφόσον διαπιστώσουν ότι υπάρξει προσπάθεια συγκάλυψης της ρατσιστικής - όπως καταγγέλουν - επίθεσης των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον Μπάιρον Φέργκιουσον.

 

Προσθέτουν δε ότι θα καταγγείλουν το γεγονός στις διεθνείς Ομοσπονδίες και θεωρούν πως θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Λίγκας και της ΕΟΠΕ στην προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής:

 

Το ΤΑΑ Ηρακλής βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του για τη χυδαία ρατσιστική επίθεση μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ κατά του αθλητή της ομάδας Μπάιρον Φέργκιουσόν, στη διάρκεια του σημερινού (9-4-2019) αγώνα, στο πλαίσιο των play off για το πρωτάθλημα βόλευ Α1 ανδρών.

 

Χωρίς την παραμικρή πρόκληση από τη μεριά του αθλητή μας, ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρισκόταν πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας άρχισαν να φτύνουν, να προπηλακίζουν λεκτικά και να ξερνάν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Μπ. Φέργκιουσον και της οικογένειας του.

 

Σε αυτό το σημείο ο αρχηγός της ομάδας μας, Κώστας Προύσαλης απευθύνθηκε στον πρώτο διαιτητή του αγώνα, κ.Θέμελη ζητώντας να γραφεί το συγκεκριμένο περιστατικό στο φύλλο αγώνα κάνοντας ταυτόχρονα ένσταση. Ο δε διαιτητής δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, ενώ στη συνέχεια τιμώρησε τον αθλητή μας με κίτρινη κάρτα λέγοντας του πως …δεν πρέπει να κοιτάζει την κερκίδα!

 

Στη συνέχεια ο αρχηγός μας απευθύνθηκε στη γραμματεία και συγκεκριμένα στον κομισσάριο του αγώνα, κ.Αντωνούλη, ο οποίος τον απέπεμψε λέγοντας του »Φύγε από εδώ…δεν έχεις καμιά δουλειά».

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων , τα οποία εκτυλίσσονταν υπό την ανοχή της διοίκησης του ΠΑΟΚ , ο υπάλληλος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, που έχει τον ρόλο animateur της ομάδας, διέσχισε ανενόχλητος το γήπεδο, πλησίασε τον παίκτη μας και του απηύθυνε ρατσιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

 

Ταυτόχρονα, ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ κ.Αχ.Τζήκας, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να παίξει πυροσβεστικό ρόλο , ενώ στην πραγματικότητα καλούσε τον παίκτη μας να σιωπήσει λέγοντας του ¨»Σκάσε…μη μιλάς».

 

Σημειώνουμε δε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα . πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας και στον χώρο προθέρμανσης των αναπληρωματικών παικτών , κυκλοφορούσαν «φουσκωτοί» δίκην ανδρών security τρομοκρατώντας τους παίκτες μας, συνήθης πρακτική του ΤΑΑ ΠΑΟΚ σε όλους τους αγώνες του εντός έδρας.

 

Καλούμε τον αθλητικό εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα , όπως ορίζει ο νόμος , ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να καταδειχθεί πως ούτε στον αθλητισμό , ούτε στην κοινωνία έχουν θέση ρατσιστικές συμπεριφορές.

 

Καλούμε επίσης το ΤΑΑ ΠΑΟΚ να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία των συγκεκριμένων ατόμων, τα οποία και γνωρίζει.

 

Ήδη ο κ.Φέργκιουσον αλλά και το ΤΑΑ Ηρακλής έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, αφού ο αθλητής μας έχει αναγνωρίσει τους δράστες από το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο του αγώνα που διαθέτουμε.

 

Το ΤΑΑ Ηρακλής και η μεγάλη κυανόλευκη οικογένεια στέκονται στο πλευρό του Μπάιρον Φέργκιουσον, ο οποίος κοσμεί με την παρουσία του τον Ηρακλή, τη Θεσσαλονίκη και όλο το ελληνικό βόλεϊ, με το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και δηλώνει πως θα καταγγείλει το συγκεκριμένο, ρατσιστικό συμβάν στην CEV, στην FIBV θεωρώντας ότι σε αυτή την προσπάθεια του, να αποβάλλει από τα ελληνικά γήπεδα -και όχι μόνο -τον ρατσισμό, θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Λίγκας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

 

Τέλος , δηλώνουμε ότι, εάν επιχειρηθεί από οποιονδήποτε να υποβαθμιστεί ή να συγκαλυφθεί το συγκεκριμένο ρατσιστικό γεγονός, η ομάδα μας, με κοινή απόφαση διοίκησης, παικτών και προπονητικού team, δεν θα συμμετέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στο final four του κυπέλλου Ελλάδας, που διεξάγεται στην Ιεράπετρα Κρήτης.

 

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ, το προπονητικό team και οι αθλητές του ΤΑΑ Ηρακλής

 

Θεσσαλονίκη 9-4-2019

X