ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα «θαύματα» τα κάνουν οι παίκτες και όχι ο κόσμος

Τα «θαύματα» τα κάνουν οι παίκτες και όχι ο κόσμος

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί για την ανατροπή του 3-0 από τη Μόλντε αλλά και τους παίκτες που είναι οι μοναδικοί που μπορούν να την πετύχουν

Στο ποδόσφαιρο τους αγώνες τους κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές. Από τα πόδια του εξαρτώνται όλα ή αν προτιμάτε τα περισσότερα. Η συμμετοχή του προπονητή είναι σημαντικός παράγοντας αλλά όχι καταλυτικός καθώς οι στατιστικές λένε ότι οι ποδοσφαιριστές κάνουν μέσα στο γήπεδο περίπου το 35% αυτών που τους μεταφέρει στη θεωρία ο προπονητής.

 

Από την ημέρα που τελείωσε ο αγώνας του Αρη με τη Μόλντε στη Νορβηγία διάβασα περισσότερα άρθα για το πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί ναι παίξει ο κόσμος των “κίτρινων” στον αυριανό αγώνα και λιγότερα για το τι έφταιξε και ο Αρης έχασε με 3-0. Από μία ομάδα που δεν έχει βαρύ ποδοσφαιρικό όνομα. Οταν λοιπόν αναζητούνται περιφερειακές βοήθειες προκειμένου μία ομάδα να πετύχει την ανατροπή μίας βαριάς ήττας, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Συμφωνώ ότι η ηθική συμπαράσταση βοηθάει ψυχικά μία ομάδα, αλλά είναι περιφερειακός παίκτης σε οποιονδήποτε αγώνα. Οπως και οι καιρικές συνθήκες ή η αλλαγή του αγωνιστικού χώρου. Ο βασικός “παίκτης” σε οποιονδήποτε αγώνα είναι η ομάδα. Κι αν αυτή δεν κάνει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο κανείς δεν μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

 

 

Και εδώ μπαίνει το ζήτημα για τον αυριανό αγώνα του Αρη με τη Μόλντε. Οι “κίτρινοι” έχουν ένα δύσκολο έργο πού αν τελικώς το φέρουν σε πέρας θα μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Γυρίζει λοιπόν η υπόθεση πρόκριση; Θεωρητικά “ναι” είναι η απάντηση, στη λογική ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Μπορεί όμως ο Αρης να γίνει ο πρωταγωνιστής σ’ ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό θαύμα; Με δεδομένο αυτά που έδειξε τόσο στους φιλικούς αγώνες όσο και στους τρεις επίσημους στο Europa League, οι πιθανότητες να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή δεν είναι με το μέρος του. Ο Αρης πρέπει να σκοράρει κι αυτή είναι μία πονεμένη ιστορία για τους “κίτρινους” καθώς σε τρεις αγώνες πέτυχαν ένα γκολ κι αυτό με πέναλτυ.

 

Ο Ιντέγε είναι όνομα βαρύ, αλλά θέλει ακόμη χρόνο για να δικαιολογήσει τη φήμη του και οι μεσοεπιθετικοί δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι μπορούν να λύσουν τον γρίφο του σκοραρίσματος. Αρα πώς ο Αρης θα κάνει την ανατροπή; Να ένα καλό ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί με σιγουριά μετά το τέλος των 90 λεπτών του αυριανού αγώνα. Σίγουρα όμως θα πρέπει ο Αρης να κάνει τρία πράγματα: Να μη χαλαρώσει στην άμυνα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα οι Λάρσον και Φετφατζίδης, παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις και στο σκράρισμα και να προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ στα πρώτα είκοσι λεπτά. Ετσι γυρίζει η υπόθεση πρόκριση; Θα δείξει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν συμβούν αυτά, μεγεθύνονται οι πιθανότητες ο Αρης να κάνει το θαύμα.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (14/8)

 

 

 

 

 

 

X