ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα… στοιχήματα του ΠΑΟΚ, με φόντο το ιδανικό σενάριο

Τα… στοιχήματα του ΠΑΟΚ, με φόντο το ιδανικό σενάριο

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και αναλύει τα δεδομένα και τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ

Μπορεί για τον ΠΑΟΚ αυτής της σεζόν να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ο κορυφαίος στόχος, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι το κύπελλο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

 

Ως κυπελλούχος Ελλάδας από την προηγούμενη σεζόν, θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, να επαναλάβει την περσινή επιτυχία, κι αν την συνδυάσει, ασφαλώς, με το πρωτάθλημα θα είναι το ιδανικό σενάριο.

 

Γι’ αυτό και το σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο είναι μεγάλης σημασίας και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του.

 

Σίγουρα το 2-0 με το οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα, δεν του εξασφαλίζει, όμως, την πρόκριση.

 

Ο ΠΑΟΚ καλείται να διατηρηθεί απόψε στο υψηλό επίπεδο που παίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάθε ματς μέχρι το τέλος της σεζόν είναι κι ένα… στοίχημα για την ομάδα του Λουτσέσκου.

 

Είναι υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ να αποδεικνύει, πλέον, σε κάθε παιχνίδι ότι είναι ικανός να κερδίζει. Είτε παίζει καλά είτε δεν παίζει. Αν, βέβαια, συνδυάζει νίκες με καλή απόδοση, θα είναι ό,τι καλύτερο. Αλλά, ακόμη κι αν δεν παίζει πολύ καλά, εφόσον κερδίζει κανείς δεν θα στέκεται στην απόδοση.

 

Εχουμε πει πάρα πολλές φορές τον τελευταίο καιρό πως ο ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια που έχει προϋποθέσεις να γίνει πρωταθλητής, ότι διαθέτει στόφα και χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ομάδα η οποία θέλει να κατακτήσει την κορυφή.

 

Ωστόσο, η διαπίστωση όλων αυτών των θετικών για τον φετινό ΠΑΟΚ δεν αρκεί για να γίνει πρωταθλητής. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα επειδή αρχές Φεβρουαρίου γίνονται όλα αυτά τα κολακευτικά σχόλια για τις δυνατότητες και τα πεπραγμένα του το τελευταίο δίμηνο.

 

Για να γίνει πρωταθλητής, ακόμη περισσότερο για να πάρει και το κύπελλο, να κάνει το νταμπλ, θα πρέπει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση, να την ενισχύσει, αν είναι δυνατόν, να πορευτεί έτσι και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

 

Και το κυριότερο: αν κάτι, κάποια στιγμή, στραβώσει, να μην την πάρει την ομάδα από κάτω, να μην μπει σε εσωστρέφεια, να μην αρχίσουν τα… όργανα, που συνήθως δεν φέρνουν καλά πράγματα…

 

Αρα, το ζητούμενο είναι να συντηρήσει ο ΠΑΟΚ αυτό που έχει και να συνεχίσει βήμα-βήμα. Ετσι όπως το πάει μέχρι τώρα…  

X