ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα σχέδια του Τραμπ για το ΔΝΤ και η αναφορά του στην Ελλάδα

Τα σχέδια του Τραμπ για το ΔΝΤ και η αναφορά του στην Ελλάδα

Σύντομα οι ανακοινώσεις.

Δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην πολιτική του για τον διεθνή οργανισμό.

 

 

Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής συνάντησης για συντηρητικούς δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην ιστοσελίδα Newsmax ότι σύντομα θα αποκαλύψει την πολιτική του αναφορικά με τον οργανισμό, που αποφασίζει για τις οικονομικές τύχες του πλανήτη.

 

 

Παρά το γεγονός ότι δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι θα ανακοινώσει την πολιτική του για το ΔΝΤ νωρίτερα παρά αργότερα και πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.

 

 

«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες», δήλωσε, αφήνοντας έντονα να εννοηθεί ότι γνώριζε τα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ υπό την προεδρία του.

 

 

 

Η αναφορά Τραμπ στην Ελλάδα

 

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε επίσης σαφές ότι ήταν συμπαθής στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισής της κρίσης χρέους. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, χρωστά 323 δισ. Ευρώ.

 

 

«Ελλάδα!», ο κ. Τράμπ απάντησε στον δημοσιογράφο: «Είναι σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;»

 

 

X