ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση της… μπάλας

Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης δεν είναι υπόθεση της… μπάλας

Είναι αλήθεια ότι εκ των πραγμάτων ο Κλεισθένης έχει βάλει ήδη βαρίδια στο διοικητικό έργο των δημάρχων οι οποίοι θα εκλεγούν κατά τη δεύτερη Κυριακή

Το κρίσιμο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν, αυτοί οι οποίοι θα εκλεγούν, το μοίρασμα της εξουσίας στους υποψήφιους οι οποίοι πήραν ποσοστό το οποίο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διοίκηση του δήμου.

 

Για παράδειγμα στο δήμο Θεσσαλονίκης 11 συμβούλους θα έχει η παράταξη του κ. Ταχιάου, και από επτά του κ. Ζέρβα, του κ. Ορφανού και της κ. Νοτοπούλου και όλοι οι υπόλοιποι συνολικά 17.

 

Τα ποσοστά δεν θα αλλάξουν ανεξαρτήτως από το ποιος θα εκλεγεί τελικά δήμαρχος κατά την αυριανή εκλογική διαδικασία. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρα από την ικανότητα του να παράξει έργο για την πόλη θα πρέπει να έχει την ικανότητα να ενώσει δημιουργώντας μία βάση η οποία θα είναι η αφετηρία για την ψήφιση των προτάσεων του.

 

Ο βαθμός δυσκολίας μίας τέτοιας προσπάθειας είναι ορατός, όσο για την αποτελεσματικότητα της θα φανεί στην πράξη.

 

Αυτή τη στιγμή πάντως προέχει το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα σ’ έναν δήμο όπου η εκλογική μάχη έχει αθλητικά χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό ότι παραδοσιακά οι παρατάξεις, σ’ όλα τα επίπεδα της πολιτικής εξουσίας, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αλιεύσουν ψήφους από τη δεξαμενή ψηφοφόρων των ομάδων.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους πρώην προβεβλημένους αθλητές και “χτυπούν” με διάφορους τρόπους την πόρτα των ομάδων και το θυμικό των οπαδών.

 

Οι λύσεις στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης όμως δεν είναι θέμα του σωματειακού μανδύα που θα φοράει ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά της αποτελεσματικότητας, της εμπειρίας του γύρω από τα θέματα της Τ.Α. και της αποφασιστικότητας του. Οπότε η καθημερινότητα της πόλης, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της είναι αυτά που πρέπει να αποτελούν το κριτήριο των ψηφοφόρων που θα πάνε αύριο στις κάλπες.

 

focus

 

Στο βόλεϊ της Ανδρικής ομάδας του Αρη είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις καθόλου ευχάριστες, γιατί δεν εκτιμήθηκε στον πρέποντα βαθμό η προσφορά του ανθρώπου που επανεκκίνησε το τμήμα . Προφανώς γιατί ήταν εκτός του συστήματος που έχει δημιουργηθεί στον ιστορικό σύλλογο.

 

 Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X